Ющенко вмешался в "телекоммуникационный расклад"

Ющенко вмешался в
Президент України Віктор Ющенко зупинив, відповідним указом від 15 серпня, дію низки постанов Кабінету Міністрів та звернувся до Конституційного Суду для вирішення питання про конституційність зазначених актів уряду, - повідомляє офіційний інтернет-сайт глави держави.
Зокрема, глава держави зупинив дію постанов уряду від 21 березня 2007 року «Про звільнення Гайдука О.В. з посади Голови Національної комісії з питань регулювання зв’язку України», «Про призначення Звєрєва В.П. Головою Національної комісії з питань регулювання зв’язку України», постанови Кабінету Міністрів України від 25 липня 2007 року «Про затвердження Положення про Національну комісію з питань регулювання зв’язку України».
Крім того, Президент зупинив дію розпоряджень від 12 травня 2007 року «Про звільнення Апасова С.І. з посади члена Національної комісії з питань регулювання зв’язку України» та від 23 травня 2007 року «Про призначення Костриби Н.П. членом Національної комісії з питань регулювання зв’язку України».
Згідно указу, Президент зупинив постанови з огляду на невідповідність чинної Конституції, а саме пункту 15 частини першої статті 106 Конституції України.
В зв’язку з цим, а також, та відповідно до статті 150 Конституції, статей 13, 40 Закону «Про Конституційний Суд України» Президент звертається до Конституційного Суду для вирішення питання про конституційність зазначених актів Кабінету Міністрів, зазначається в указі.
З огляду на це, Ющенко просить КС розглянути питання щодо конституційності зазначених постанов Кабміну.
Окрім того, Президент зобов’язав брати участь у конституційному провадженні за цим поданням уповноваженого заступника глави Секретаріату Президента, представника Президента у Конституційному Суді Марину Ставнійчук.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі