24 вересня відбудеться урочиста церемонія відкриття нової будівлі Наукової бібліотеки університету Харківський політехнічний інститут

24 вересня відбудеться урочиста церемонія відкриття нової будівлі Наукової бібліотеки університету Харківський політехнічний інститут
24 вересня о 16.00 відбудеться урочиста церемонія відкриття нової будівлі Наукової бібліотеки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Щорічно бібліотека обслуговує понад 20 тис. користувачів, видає понад 700 тис. документів. Документні ресурси бібліотеки становлять близько 1,5 млн. примірників, електронна бібліотека налічує понад 50 тис. повнотекстових документів власної генерації; електронний каталог обсягом 430 000 записів.

У новій будівлі на 5 600 м2 розташовані 12 книгосховищ, 9 відділів бібліотеки. Застосування вантажних підйомників та конвеєра значно зменшує фізичне навантаження персоналу. Реалізована «Комплексна інформаційна система бібліотеки», яка узгоджує роботу центру обробки даних, систем контролю та управління доступом до приміщень, відеоспостереження, оповіщення, автоматизації роботи бібліотеки на основі технології радіочастотної ідентифікації (RFID).

Одна з робочих підсистем — автоматизована бібліотечна інформаційна система «ІРБІС64» – забезпечує безпаперові технології від комплектування, обліку, наукової обробки та пошуку документів до книговидачі, попереднього замовлення документу та комфортного доступу до електронного каталогу. Застосування технології Wi-Fi дозволяє скористатися власними мобільними пристроями, а упровадження певних технологічних рішень забезпечує мобільним пристроям користувачів роумінг в усіх приміщеннях.

Комплексна інформаційна система забезпечує безпеку персоналу і читачів, економію всіх видів ресурсів на етапі експлуатації. Вона є достатньою технологічною базою для подальшого перспективного розвитку електронних ресурсів, сервісів та комунікацій, упровадження автоматизованих станцій обслуговування читачів на основі RFID.
Проект реалізовано за фінансової підтримки колективу співробітників університету, членів громадської організації «Асоціація випускників НТУ «ХПІ» та науковців і підприємців Харкова та України. Проект будівлі бібліотеки було удостоєно ІІ місця на конкурсі на кращі будинки і споруди, збудовані та прийняті в експлуатацію на території України у 2012 році у номінації «Об’єкти освіти, виховання, та підготовки кадрів».

Довідка:
15 вересня 1885 р. була відкрита бібліотека Харківського технологічного
інституту – перша технічна бібліотека на Півдні Росії.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі