70% радіомережі Київстар готові до 4G

70% радіомережі Київстар готові до 4G
Національний телеком-оператор оновив більшу частину радіомережі, встановивши мультистандартне обладнання. Мета модернізації – підготувати мережу до «вибухового» зростання трафіку передачі даних і впровадження нових стандартів зв'язку, зокрема 4G.

Щоб підготувати мережу до зростання дата-трафіку, Київстар у 2015-2016 роках інвестував у інфраструктуру понад 9,4 млрд грн (включаючи вартість 3G-ліцензії). На сьогодні компанія модернізувала 8200 базових станцій. Нове обладнання працює на базі рішення Single RAN (єдиний радіодоступ), відомого як «конвергенція технологій». Дане рішення дозволяє в рамках єдиного програмно-апаратного комплексу базової станції використовувати обладнання для різних стандартів мобільного зв'язку, в тому числі 3G і 4G.

У 2016 році в мережі Київстар використано понад 51 тис. ТБ трафіку, на 177% більше, ніж за попередній рік. Більше 70% такого трафіку припадає на мережу 3G. Також змінилися потреби клієнтів: так, у структурі дата-трафіку в мережах 3G аудіо- та відеострімінг збільшився в два рази в порівнянні з мережами EDGE і становить 32%. Уже зараз трафік передачі даних становить 75% усього мобільного трафіку в мережі Київстар.

Оновлена мережа Київстар – одна з найкращих за якістю серед операторів міжнародної телеком-групи VEON і має нові можливості:

• пропускна здатність мережі збільшилася на 250%, що дозволяє оперативно обслуговувати інтернет-трафік, що зростає;
• використання оптичних волокон між основним модулем базової станції і виносними прийомопередавачами дозволило відмовитися від мідних коаксіальних фідерів. Такі рішення мають менші втрати сигналу і більш ефективні з точки зору витрат електроенергії. Наприклад, у 2016 році споживання енергії по кожній базовій станції скоротилося на 12%;
• об'єднання декількох технологій у рамках єдиного програмно-апаратного комплексу базової станції скорочує час реакції на позаштатні ситуації. У результаті підвищується надійність роботи мережі.

Для швидкого розвитку в Україні нових технологій необхідно впровадити на телеком-ринку принцип технологічної нейтральності, який дозволяє операторам розвивати будь-яку технологію в будь-якому діапазоні частот. «Нам потрібна технейтральність, адже це можливість ліквідувати цифрову нерівність у нашій країні, – коментує Петро Чернишов, президент Київстар. – При цьому не доведеться будувати нові мережі та вкладати мільярди, які ще довго не окупляться».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі