АББ забезпечує енергією перші побудовані в США електричні судна, що перевозять туристів до Ніагарського водоспаду

АББ забезпечує енергією перші побудовані в США електричні судна, що перевозять туристів до Ніагарського водоспаду
Туристичний оператор Maid of the Mist, що здійснює тури до Ніагарського водоспаду, замовив два нових пасажирських судна, які ходять виключно на електричній енергії, що забезпечується технологіями АББ

Відвідувачі знакового Ніагарського водоспаду вже скоро зможуть оглядати одну з головних принад США у чистий від викидів спосіб. Два нових пасажирських судна компанії Maid of the Mist будуть забезпечуватися енергією виключно завдяки акумуляторним батареям великої ємності. Вони стануть першими повністю електричними суднами, збудованими у США.

Нові судна матимуть переваги чистих від викидів технологій від АББ, коли почнуть працювати наприкінці цього року, що дозволятиме туристам побачити Ніагарський водоспад без шуму двигуна, вібрацій та вихлопних газів як від звичайного дизельного двигуна.

Maid of the Mist – одна з найдавніших туристичних принад Північної Америки – працює з квітня до першого тижня листопада, човни відправляються від підніжжя Ніагарського водоспаду що 30 хвилин. За оцінками, вони перевозять щороку близько 1,6 млн. туристів.

«Ми дуже раді бути першим судновласником у США, який додасть у свій флот повністю електричні пороми, – зазначив Крістофер М. Глінн, голова компанії Maid of the Mist Corp. – Ми обрали АББ, щоб підтримати наш рух до більш екологічно системної роботи на основі їхнього безпрецедентного досвіду в інтеграції морських систем, а також ефективних та інноваційних технологій для екологічно системного транспорту».

«Рішучий крок компанії Maid of the Mist у бік електричного транспорту відзначає нову епоху в майбутньому транспорту і підтримує прагнення АББ забезпечувати світ енергією, не поглинаючи при цьому землю, – зазначив Петер Тервіш, президент бізнес-напряму АББ «Промислова автоматизація», що пропонує рішення для широкого кола галузей, включаючи морські перевезення. – Зниження викидів на Ніагарському водоспаді не тільки важливо для цієї природньої пам’ятки, але й також доводить, що технології, які забезпечують впровадження екологічно системного транспорту, доступні вже сьогодні».

Кожне з суден буде оснащено парою акумуляторних батарей з загальною потужністю 316 кВт-год, рівномірно розподілених між двома корпусами катамарану. Дві повністю незалежні енергетичні системи на борту збільшать стійкість операцій, завдяки утворенню надмірної потужності.

Судна підзаряджатимуть батареї після кожної поїздки під час посадки та висадки пасажирів. Зарядка на березі займатиме лише 7 хвилин, що дозволятиме батареям живити електричні двигуни, які забезпечують загальну потужність 400 кВт (563 к.с.). Налаштування живлення буде управлятися інтегрованою Системою управління живленням та енергетикою (Power and Energy Management System – PEMS) що оптимізовуватиме використання енергії на борту.

Акумулятори будуть заряджатися енергією з гідроелектростанцій – найбільшого єдиного джерела відновлюваної енергії, що генерується в США, на долю якого припадає 7% загальної генерації електроенергії країни. Використання електроенергії з відновлюваних джерел місцевої генерації зробить енергетичний цикл для роботи нових суден Maid of the Mist повністю чистим від викидів.

Екологічно системний транспорт відіграє вирішальну роль у боротьбі зі змінами клімату, де на судноплавство припадає близько 2-3% загального обсягу викидів парникових газів. Установа Організації об’єднаних націй, Міжнародна морська організація, що відповідає за регулювання судноплавства, встановила глобальну мету – до 2025 року скоротити щорічні викиди на принаймні 50% від рівня 2008 року.

Окрім інтеграції берегового підключення для заряджання акумуляторів суден, АББ поставить компанії Maid of the Mist новий проект з розподільчими щитами, приводами та інтегрованою системою управління, а також Систему морської дистанційної діагностики ABB Ability™ (ABB Ability™ Marine Remote Diagnostic System) для дистанційного моніторингу обладнання та превентивного обслуговування. ABB Ability™ є провідною пропозицією цифрових рішень та сервісів від АББ.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі