Адвокат Петро Череватий про створення нового органу - Бюро економічної безпеки України

Адвокат Петро Череватий про створення нового органу - Бюро економічної безпеки України

Законопроект №3087-д передбачає ліквідацію податкової міліції задля створення нового органу - Бюро економічної безпеки України.

Водночас адвокат Петро Череватий (сайт - cherevatyi.com) зазначає головну мету такого створення – оптимізація структури органів, які розслідують економічні злочини, та мінімізація дублювання прав та обов’язків різних органів.

За словами адвоката, новий орган буде здійснювати певний перелік функцій, що закріплені в законопроекті, серед яких: виявлення, розкриття та розслідування злочинів, що віднесені до їх компетенції згідно чинного законодавства.

Проект також передбачає закріплення принципів, мети, завдання, правового статусу, прав та обов’язків, відповідальності та контролю за діяльністю нового органу. Бюро економічної безпеки України буде розслідувати злочини лише у сфері економіки, які створюють загрозу життєво-важливим інтересам держави.

Адвокат Петро Череватий вказує, що законопроект також визначає взаємодію Бюро з іншими державними органами, міжнародними організаціями, фізичними та юридичними особами.

Запропонований законопроект повинен зменшити податковий тиск на бізнес та стане ефективною моделлю боротьби з економічними злочинами.

До складу Бюро економічної безпеки України входитиме центральний апарат та сім територіальних управлінь, структуру яких буде затверджувати Директор, що буде призначатися на п’ять років, причому не може обіймати посаду два строки поспіль. Чисельність працівників буде становити три тисячі осіб.

Також задля професійного зростання працівників будуть діяти центри: підвищення, підготовки та перепідготовки працівників Бюро.

Отже, прийняття законопроекту, зазначає адвокат Петро Череватий, сприятиме: встановленню позитивних зв’язків між податковими органами, які контролюють податкові надходження та власниками бізнесу, здійсненню ефективної діяльності органів, що ведуть боротьбу із економічною злочинність.

Експерти Світового банку переконані, що прийняття законопроекту позитивно вплине на підвищення авторитету України у рейтингу ведення бізнесу.

________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі