Аеропорт «Харків» провів 2018 рік під знаком зростання

Аеропорт «Харків» провів 2018 рік під знаком зростання
2018 рік для Міжнародного аеропорту «Харків» став роком зростання. Так, в 2018 році аеропорт встановив рекорд за рівнем пасажиропотоку у своїй новітній історії. За рік нашими послугами скористалися 962,5 тисяч пасажирів, це на 19% більше, ніж в 2017 році. У червні також був встановлений місячний рекорд — пасажиропотік склав 114,6 тисяч осіб, вперше перевищивши позначку в 100 тисяч. Разом із цим, через вантажний термінал аеропорту в 2018 році було оброблено 209 тонн вантажів.

У 2018 році з аеропорту «Харків» відкрилися регулярні рейси в Лондон, Відень, Дортмунд, Катовіце, Гданськ і Вроцлав від Wizz Air. А також були запущені нові сезонні рейси в Тбілісі і Батумі від Myway Airlines; в Мілан від авіакомпанії МАУ; в Барселону, Ріміні і Бургас від нової української компанії SkyUp.

У 2019 аеропорт планує не зменшувати обертів і відкривати нові міжнародні та внутрішні рейси. Уже відомо про запуск рейсів до Кракова від Wizz Air (від 459 грн), Рим і Мілан від Ernest Airlines (від 45 €) і Одесу від SkyUp (від 495 грн). Квитки на ці напрямки вже в продажу.

Цього року в Харківському аеропорту проходили забіги злітною смугою і авіаспоттінг-сесії, ми зустрічали футболістів світового класу і дивували цікавими подіями. Аеропорт став місцем проведення масштабних заходів: таких, як Agroport East Ukraine 2018, Mazda SKY FAMILY DAYS, Kharkiv Airport Run 2018 і інші. Наступний рік повинен стати ще більш цікавим і насиченим.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт "Харків" — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів "першої столиці" до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus, LOT, SkyUp, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі