Аеропорт «Харків» відновлює активність минулого року

Аеропорт «Харків» відновлює активність минулого року
У червні Міжнародний аеропорт «Харків» відновив внутрішнє і міжнародне сполучення. Після карантинної перерви пасажиропотік з кожним місяцем відновлюється, і за деякими показниками ми вже вийшли на попередній рівень.

Кількість пасажирів у вересні

У вересні 2020 року послугами перельотів у харківському аеропорту скористалися 90 тисяч пасажирів. У вересні минулого року цей показник дорівнював 147,8 тисячі. Тобто ми повернули 61% місячного обсягу. Найчастіше пасажири літали до Анталії, Стамбула, Шарм-ель-Шейха, Києва й Даламана.

Усього відбулося 465 вильотів, 80% від торішнього показника. Кількість внутрішніх вильотів з Харкова зросла на 15%, кількість міжнародних скоротилося на 35%. Повільніше відновлення міжнародного трафіку пов’язане з тим, що низка країн закрила кордони для подорожей з туристичною метою.



Показники в розрізі року

За дев’ять місяців 2020 року послугами аеропорту скористалися 514,1 тисячі пасажирів, таким чином ми досягли 53% попереднього обсягу. Найактивнішим місяцем після перерви став серпень — перельотами скористалися 99,6 тисячі людей, і за єгипетським напрямком вирушило навіть більше людей, ніж у серпні минулого року.

Усього за три квартали відбулося 2 590 вильотів з аеропорту, тобто 63% попереднього обсягу. Серед них 1 616 міжнародних і 974 внутрішні.



Динаміка перельотів до Туреччини, Єгипту й Україною за квартал

За показниками кварталу харківський аеропорт відновив пасажиропотік до Туреччини і Єгипту. У серпні 2020 року до Єгипту вирушило на 11% більше людей, ніж попереднього року. До Туреччини кількість пасажирів зросла на 45%. У вересні єгипетський трафік став менш насиченим, але турецькі позиції так само вищі за минулий рік.

Водночас Україною пасажири стали подорожувати менше. Хоча з Харкова до Києва продовжує літати авіакомпанія Windrose Airlines, й компанія «МАУ» у вересні також відновила свої регулярні рейси до столиці. Окрім цього, Windrose Airlines пропонує гнучкий графік перельотів Україною з однією пересадкою в Києві, а також зручні авіапроїзні.

Зняття заборони на в’їзд іноземців

Майже весь вересень до України був заборонений в’їзд іноземних громадян, окрім певних категорій. Рішення було пов’язано зі зростанням рівня захворюваності на COVID-19 і діяло до 00:00 годин 28 вересня. Відтоді перельоти поновлені й іноземці знову можуть завітати до Харкова й інших українських міст. Правила в’їзду до України залишаються такими, як до закриття кордонів.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі