AGROPORT East Kharkiv 2017. День другий: CLIMATE SMART AGROFORUM

AGROPORT East Kharkiv 2017. День другий: CLIMATE SMART AGROFORUM
Змінюється клімат – змінюється сільське господарство - під таким гаслом пройшов другий день AGROPORT East Kharkiv 2017.

Саме сьогодні, 6 жовтня, в рамках агрофорума, науковці, практики, представники міжнародних громадських організацій обговорювали наслідки зміни клімату у Східній Україні, шукали шляхи адаптації сільського господарства до нових кліматичних умов.

«Сільське господарство є одним з джерел кліматичних змін на планеті, бо до 30% парникових газів йде саме від діяльності аграріїв. Завдання України в цілому і Сходу – мінімізувати ці процеси, щоб зберегти вологу в ґрунті, а значить, і зберегти плодоносні землі для майбутніх поколінь», - пояснив модератор конференції Михайло Малков, координатор програм розвитку FAO в Україні.

За словами академіка НААН України Віктора Кириченка, науковці постійно працюють над новими сортами зернових, масляничних і зернобобових культур, які здатні давати високі врожаї за умов посухи. На виставці, що проходить в рамках AGROPORT East Kharkiv 2017, кілька компаній представили посухостійкі сорти рослин, що вирощуються на Сході України. Одна з таких компаній – KWS. «Ми вже маємо досвід, як працюють в Харківській області посухостійкі гібриди кукурудзи, представлені нашою компанією. Їх врожайність навіть за умов цьогорічної посухи досягає 6-7 тонн з гектара. Ми вперше беремо участь у Агропорті і вже зараз бачимо, що наша продукція користується попитом. Лише за перший день провели переговори з кількома десятками агрогосподарств Сходу України», - розповідає Олександр Пушкар, торговий представник відділу кукурудзи та олійних культур ТОВ «КВС-Україна».

Постраждали від цьогорічної посухи і бджолярі. Під час AGROPORT East Kharkiv 2017 вони провели конференцію на тему «Бджільництво як складова частина в економіці України», де обговорювали подальший розвиток своєї галузі.
Недостатність фінансування малого і середнього агробізнесу, відсутність легких кредитів від банків є ще однією проблемою в сільськогосподарському секторі. Цей напрямок обговорювали під час конференції «Аграрні розписки в Україні».

«AGROPORT East Kharkiv щороку напрацьовує нові традиції і розширює коло прихильників. Вже зараз фермери і представники великих агрохолдингів можуть знайти на виставці щось цікаве – від нових ділових контактів до сучасної сільськогосподарської техніки», - каже Дмитро Титаренко, генеральний менеджер AGROPORT East Kharkiv.
Тематична виставка AGROPORT East Kharkiv 2017 в авіаангарі працюватиме до вечора суботи.

В суботу, 7 жовтня о 9:30, в рамках AGROPORT East Kharkiv 2017 на демополі ХНАУ ім. В. В. Докучаєва буде випробовуватися сільгосптехніка, а також проходитиме День поля, після чого відбудеться найбільший агропікнік.
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі