АГРОПОРТ СХІД ХАРКІВ 2018: дискусії, експозиції, рекорди, Fashion Days... Чого ще чекати на відкритті

АГРОПОРТ СХІД ХАРКІВ 2018: дискусії, експозиції, рекорди, Fashion Days... Чого ще чекати на відкритті
«Agroport East Kharkiv 2018 - велика і значуща подія в житті аграріїв Харківської області. Цього року відзначаємо ювілей заходу - 5 років», - зазначив Олександр Нездюр під час прес-брифінгу 9 жовтня с приводу проведення IX Міжнародна агропромислова виставка та форум з розвитку фермерства АГРОПОРТ СХІД ХАРКІВ 2018.

«У нашому регіоні - два мільйони гектарів орних земель, у сільському господарстві працює 2 тисячі підприємств, 1,3 тисячі підприємств - фермерські. Близько 300 тисяч людей залучені у сферу агропромислового виробництва. Це стало основою народження в Харкові проекту Agroport. І це наочний приклад результативної взаємодії влади і бізнесу», - додав директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

Нагадаємо, що свій шлях Agroport Ukrane розпочав саме з Харківщині у 2014 році, коли провів на території аеропорту першу виставку-форум, заручившись підтримкою ООН та активною участю Харківської облдержадміністрації. За два дні з 11 жовтня відбудеться відкриття вже дев’ятої міжнародної агропромислової виставки-форум.

«Після відкриття в нас пройде стратегічна сесія, присвячена продовольчій безпеці. Ми очікуємо представників агробізнесу не тільки з Харківської області, а й інших регіонів. – наголосив Дмитро Титаренко, генеральний менеджер AGROPORT Ukraine. – Крім того, в цьому році активну участь беруть наші німецькі партнери - проект «Агроторговля України», який підтримує і допомагає виходити на експорт виробникам. У рамках форуму відбудеться експортний тренінг за участю німецьких експертів».

Друга частина сесії буде присвячена органіці, новому проекту, з якого почнеться Agroport-2019. Це оновлений формат національного павільйону України на Всесвітній виставці Biofach2019.

За словами засновника заводу «Фадєєв Агро», постійного учасника Agroport з 2014 року Леоніда Фадєєва, ця агропромислова виставка робить наголос на темі органічної продукції.

«Органічна продукція - це величезна перспектива для України. Органічне землеробство змінює картину: немає хімічного навантаження на грунт, для протруювання насіння, обробки рослин використовуються біологічні препарати. Поле після нас має жити десятки років», - зазначив Леонід Фадєєв.

Загалом, органіці відведено значуще місце у заході. Окрім органічної панелі, у перший вечір форуму буде встановлено національний рекорд - презентують найбільший медівник вагою у понад 110 кг з органічних інгредієнтів, які надали виробники з усієї України. До того, цього року до незалежно премія з Індексів репутації ввели додаткову номінацію для органічних виробників. 12-го числа у Харкові будуть проходити Kharkiv Fashion Days, і деякі дизайнери виявили бажання показати свої еко-колекції. А також, на нас чекатиме organic black Friday та найдовша органічна алея.

«Агропорт» збігається зі Всесвітнім Днем яйця, який відзначають птахівники у всьому світі. У другий день заходу відбудеться конференція з тих питань, які цікавлять птахівників. Будуть чітко представлені досвід, інновації, практики в сфері птахівництва, годування, лікування, утримання птиці.

Довідкова інформація:

АГРОПОРТ™ (www.agroport.ua) – щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки ФАО і входить в календар ООН. Традиційно тематика заходу корелюється з генеральною лінією ФАО і підтримує тематику Міжнародних років, які приймає Генеральна асамблея ООН. З 2016 АГРОПОРТ об'єднав фермерів всієї України і проводиться в форматі Захід-Схід. Форум є комплексним і складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. З моменту заснування проходить на майданчиках Міжнародних аеропортів. З 2018 року АГРОПОРТ проходить в трьох містах та охоплює інтереси індивідуально західних, південних та східних агровиробників.

Організатори форуму: Департаменти агропромислового розвитку Львівської, Херсонської на Харківської облдержадміністрацій та консалтингова компанія ТОВ «Авіабренд».



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі