«Асоціація об'єднаних територіальних громад» України та ініціатива ЄС «Мери за економічне зростання» підписали меморандум про співробітництв

«Асоціація об'єднаних територіальних громад» України та ініціатива ЄС «Мери за економічне зростання» підписали меморандум про співробітництв
21 лютого 2019 року в Києві в рамках Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування було підписано Меморандумом про співробітництво між «Асоціацією об'єднаних територіальних громад» та Ініціативою
ЄС «Мери за економічне зростання».


Серед учасників Загальних зборів «Асоціації об'єднаних територіальних громад» були Володимир Гройсман, Прем'єр-міністр України; Геннадій Зубко, Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Сергій Власенко, голова Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування України; а також близько 300 глав об'єднаних територіальних громад, представники міжнародних програм технічної допомоги та експерти. Учасники зборі
в затвердили новий склад Ради, а також провели панельну дискусію «Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Новий етап. Виклики і перспективи». Ініціативу «Мери за економічне зростання» на події представляли керівник проекту Пітер Корcбі і координатор проекту в Україні Олександр Цепко.

Підписання Меморандуму про співпрацю між «Асоціацією об'єднаних територіальних громад» та Ініціативою ЄС «Мери за економічне зростання» має велике значення для місцевого економічного розвитку. Сторони домовилися співпрацювати в наступних напрямках:

- організація обміну досвідом діяльності місцевого самоврядування з питань місцевого економічного розвитку;
- популяризація ідеї розвитку місцевого самоврядування та його принципів, закладених в Європейській Хартії місцевого самоврядування;
- вивчення і втілення міжнародного досвіду в питаннях місцевого економічного розвитку.

Для забезпечення реалізації Меморандуму про співпрацю сторони мають намір проводити спільні заходи, конференції, семінари та круглі столи.

Пітер Корсбі, керівник проекту «Мери за економічне зростання»: «Я дуже радий можливості взяти участь у Загальних зборах «Асоціації об'єднаних територіальних громад», яка є одним з наших ключових партнерів в Україні. Наш проект присвячений економічному розвитку на місцевому рівні, а подібні асоціації відіграють важливу роль, оскільки вони є голосом всіх муніципалітетів. Підписання меморандуму з Асоціацією має для нас велике значення в контексті реалізації наших цілей, впровадження напрацьованих інструментів і гарантії того, що наші зусилля будуть мати продовження в майбутньому».

Олександр Цепко, координатор проекту «Мери за економічне зростання» в Україні: «Співпраця з Асоціацією ОТГ для ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання» є надзвичайно важливою. Асоціація представляє інтереси 300 громад, і деякі з них вже сьогодні є підписантами ініціативи. Ми плануємо активно брати участь реалізації спільних заходів, що безсумнівно сприятиме місцевому економічному розвитку об'єднаних територіальних громад».

Валентина Полтавець, виконавчий директор Асоціації об'єднаних територіальних громад: «Меморандум про співпрацю з Ініціативою ЄС «Мери за економічне зростання» важливий, в першу чергу, тому, що для об'єднаних територіальних громад питання економічного розвитку - в пріоритеті. А дана ініціатива ЄС допомагає нашим громадам вчитися і ефективно вирішувати ці питання».
-----------------

Справка о компании:
-----------------
Про Асоціацію об'єднаних територіальних громад

«Асоціація об'єднаних територіальних громад» (Асоціація ОТГ) як всеукраїнське об'єднання місцевого самоврядування є недержавною, неполітичною і некомерційною організацією. Свою діяльність вона засновує на визнаних в Європі підходах, розвиваючись на базі методології, рекомендованої Радою Європи для асоціацій органів місцевого самоврядування та досвіду Шведської асоціації місцевих влад і регіонів (SALAR).
Організація створена для поширення кращих практик сучасного та інноваційного управління громадами, а також захисту їх законних прав та інтересів. Крім того, вона покликана забезпечити практичне впровадження реформ та позитивних змін в кожній громаді.

Асоціація активно сприяє становленню і розвитку об'єднаних територіальних громад, як основи цілісної нової системи потужного і дієвого місцевого самоврядування України.

Про проект M4EG

«Мери за економічне зростання» ¬¬- це Ініціатива Європейського союзу, що реалізується з січня 2017 року регіоні Східного партнерства. Секретаріат Ініціативи «Мери за економічне зростання» є її головним виконавчим органом, що відповідає за реалізацію Ініціативи в регіоні.

Загальна мета Ініціативи - сприяти розвитку потенціалу місцевих органів влади країн Східного партнерства в стимулюванні економічного зростання і підвищення рівня зайнятості на місцевому рівні.

Ініціатива «Мери за економічне зростання» має на меті вирости в міжнародну професійну мережу для всього регіону Східного партнерства, що потребує певних зобов'язань з боку її учасників. У той же час участь в Ініціативі надасть її членам ряд незаперечних плюсів: надійну експертну підтримку, допомогу за принципом «рівний - рівному», сприяння в широкому обміні інформацією про досягнуті успіхи, істотні економічні і політичні переваги, а також підвищить репутацію її учасників.

-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі