Бізнес разом із владою обговорить масштаби та причини тінізації в економіці

Бізнес разом із владою обговорить масштаби та причини тінізації в економіці
3 листопада 2017 року в Києві У Grand Hall Chamber Plaza (вул. Велика Житомирська, 33) пройде II Open Economic Forum «Масштаби та схеми тіньової економіки», організований реальним сектором бізнесу.

Форум відвідають близько 500 підприємців та очільників бізнес-об‘єднань, які чітко визначать пріоритети реформування економіки задля її ефективної детінізації. Це будуть, зокрема, представники Коаліції «За детінізацію економіки», Платформи «Податки для економічної свободи», Коаліції «За ліберальну податкову реформу», Всеукраїнської аграрної ради, Європейської бізнес-асоціації та ін.

До розмови запрошено представників виконавчої влади, а саме: Міністра фінансів України Олександра Данилюка, керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана, заступника Міністра агрополітики Віктора Шеремета. На Форум запрошено також представників законодавчої влади: очікується участь народного депутата України, голови Податкового комітету ВР Ніни Южаніної, голови підкомітету з питань митної справи податкового комітету ВР Тетяни Острікової, заступника голови податкового комітету ВР Миколи Фролова.

У дискусії щодо оптимальних шляхів детінізації економіки України візьмуть участь експерти: Володимир Дубровський, старший економіст CASE Ukraine, Ілля Несходовський – директор Інституту соціально-економічної трансформації, Андрій Саварець – експерт Центру соціально-економічних досліджень «CASE Україна» та інші.

На Форумі буде представлено висновки кількох досліджень, у яких аналізуються найактуальніші для України способи ухилення від сплати податків. Експерти оцінять розмір втрат для бюджету, наслідки для економіки та перспективи і способи подолання тіньової економіки. У дискусії планується дійти спільної позиції щодо заходів по зменшенню дискреції, регуляторних бар’єрів та створення економічних умов для зменшення тіньової економіки.

На Форумі презентують дослідження «Порівняльний аналіз фіскального ефекту від застосування інструментів ухилення/уникнення оподаткування в Україні». У спеціалізованих частинах Форуму учасники пошукають відповідь на питання «Сільське господарство – локомотив тіньової чи легальної економіки?» та проаналізують основні схеми незаконного ввезення товарів в Україну, причини та умови, шляхи подолання цього явища. Під час Форуму планується анонсування створення об’єднаної широкої коаліції бізнес-асоціацій – Української ради бізнесу. Її учасниками мають стати близько 50 асоціацій, що представляють майже 20 галузей економіки.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі