Ботієвська громада отримає 5 млн грн на дороги та інші соціальні проекти від ДТЕК

Ботієвська громада отримає 5 млн грн на дороги та інші соціальні проекти від ДТЕК
ДТЕК ВДЕ в 2019 році виділить Ботієвській громаді 4 млн грн на ремонт доріг місцевого значення (декількох вулиць в селі), і ще 1 млн грн на реалізацію інших соціальних ініціатив. Це вклад компанії в поліпшення життя громад, на території яких вона будує і експлуатує вітрові електростанції.

Проект ремонту доріг села вже є в Стратегії розвитку Ботієвської ОТГ, яку громада розробила ще в 2017 році. Тому для отримання 4 млн грн громаді необхідно оновити інформацію в стратегії щодо планів ремонту доріг. А також вибрати ще кілька проектів на 1 млн грн. Разом з тим, потрібно сформувати робочу групу і вибрати її керівника, які будуть займатися реалізацією і контролювати виконання робіт за проектами. Про це йшла мова на зустрічі представників ДТЕК ВДЕ з активом села 25 січня.

Важливим завданням для компанії залишається і допомога в ремонті доріг загального користування поруч із розташуванням своїх активів.

У минулому році компанія ДТЕК підписала Меморандум із Запорізькою обласною державною адміністрацією. Він передбачає, що підприємства ДТЕК в області в 2018-19 рр інвестують 16 млн грн в різні соціальні проекти. А Запорізька ОДА зі свого боку зобов'язалася ініціювати і підтримати фінансування ремонту доріг загального користування в Приморському та Приазовському районах. Адже в минулому році завдяки перевиконанню митних зборів область отримала понад 515 млн грн додаткових відрахувань до бюджету. Це гроші від розмитнення імпортного обладнання десятків підприємств області, в тому числі і Приморської вітроелектростанції, які, згідно з митним експериментом, можуть бути спрямовані на ремонт доріг в області.

«Ми виконуємо взяті перед громадою і областю зобов'язання. Цього року інвестуємо більше, ніж в минулому, оскільки починаємо будівництво ще одного об'єкта на території громади - другої черги Приморської ВЕС. Зараз Ботієвська громада повинна визначити, на які цілі використовувати гроші від соцпартнерства, а також вибрати керівника, який буде займатися реалізацією проектів. А ми корисні для людей проекти підтримаємо фінансово», - зазначив директор Приморської ВЕС Микола Трефілов.

Крім того, на зустрічі з жителями компанія підвела підсумки спільної співпраці. За час партнерства з компанією ДТЕК громада селища Ботієво отримала 9,5 млн грн на соціальні проекти від ДТЕК. За 5 років реалізовано понад 30 різних проектів. При цьому в 2018 році було реалізовано ряд проектів соціального партнерства на суму 1,286 млн грн.

Зокрема, придбано брикетно-пелетну лінію для опалення Ботієвської школи (811 тис. грн), твердопаливний котел, циркуляційні насоси і комплектуючі для системи опалення Ботієвської школи (285,6 тис. грн). Також компанія надала благодійну матеріальну допомогу жителям села на суму 185 тис. грн.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі