Через портал Дія зареєстровано понад 16 тис нових підприємців

Через портал Дія зареєстровано понад 16 тис нових підприємців
Три місяці тому Міністерство цифрової трансформації України запустило можливість зареєструвати ФОП онлайн. За цей час на порталі Дія зарєєестровано 16,1 тис нових підприємців. За словами Михайла Федорова, міністра Мінціфри, це практично 45% від усіх ФОП зареєстрованих за цей час в Україні.

Як повідомляється, тепер маючи лише 10 хвилин часу та електронний підпис, не виходячи з дому, можна стати підприємцем. Раніше потрібно було проходити цілий квест: іти до реєстратора, потім у податкову, а після цього знову повертатися до реєстратора, щоб дозаповнити документи.

"Зручність та зрозумілість сервісу, автоматизованість процесів і можливість не відвідувати держоргани — ось ключові критерії якості електронних послуг. Саме так має працювати кожен державний сервіс: бігати мають дані, а не люди", - підкреслює Михайло Федоров.

За минулий тиждень в Україні було зареєстровано більше 5 тис. ФОП, з них 2,1 — онлайн на порталі Дія. Такі цифри свідчать, що темпи реєстрації фізичних осіб підприємцями повертаються до карантинного рівня.

"За минулий тиждень в Україні було зареєстровано більше 5 тис. ФОП, з них 2,1 — онлайн на порталі Дія. Такі цифри свідчать, що темпи реєстрації фізичних осіб підприємцями повертаються до карантинного рівня", - додає министр.

У планах Мінціфри найближчим часом презентувати оновлену послугу з реєстрації ТОВ.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі