Червоні та жовті картки суддів стають «безконтактними»

Червоні та жовті картки суддів стають «безконтактними»
Новітня технологія Mastercard допоможе суддям збирати штрафи за порушення правил під час футбольного матчу

Лондон, 1 квітня 2017 року – Завдяки інноваційній розробці Mastercard, технологія безконтактної оплати буде інтегрована в червоні та жовті картки суддів, що дасть гравцям змогу сплачувати штрафи прямо на полі.

Нещодавно місцеві футбольні асоціації оголосили, що сума несплачених штрафів до Недільної футбольної ліги сягнула 10 млн фунтів. Така ситуація склалась через те, що декілька команд уникають сплати, використовуючи вигадані назви або стверджуючи, що припинили існування.

Це стимулювало створення революційного рішення від Mastercard – інтеграції технології безконтактної оплати у футболки гравців, які прив’язані до банківського рахунку їхнього клубу. Червоні та жовті картки суддів будуть обладнані спеціальними чіпами, що дозволить гравцям оплачувати штрафи лише одним дотиком футболки до суддівської картки. Якщо гравець порушує правила під час гри, а на прив’язаному рахунку недостатньо грошей, наступного тижня штраф автоматично подвоюється. Якщо ж команда не сплатить його протягом двох тижнів, її буде відсторонено від участі в іграх ліги.

Пілотний проект гаряче підтримала адміністрація Недільної футбольної ліги. Рольф Лапіос, який курує численні ігри на полях Hackney Marshes в Лондоні, зазначив: «Перші відгуки суддівської спільноти були дуже позитивними. Навіть є думка, що миттєві штрафи можуть стимулювати гравців грати чесно. Єдина проблема, яку ми побачили під час тестувань, – це те, що футболісти намагались уникнути покарань, вибігаючи з безконтактного діапазону судді. Це безрезультатна й дитяча реакція, але ми повинні подолати її на етапі тестування».

Флора О’Піл, менеджер з цифрових платежів Mastercard, заявила: «Наша мета – робити платежі простішими і швидшими для всіх, зокрема суддів і футболістів. Якщо пілотний проект буде успішним, у найближчих сезонах ми сподіваємося побачити технологію у всій Європі. З цього моменту в арбітрів більше не буде необхідності записувати ім'я або номер футболки гравця, що порушив правила».
###


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі