CORUM GROUP ЗАКУПИВ 700 ТОНН ТРУБ ІНТЕРПАЙП ДЛЯ БУДІВНИЦТВА ПІВДЕННОГО ВЕНТИЛЯЦІЙНОГО СТОВБУРА №2 НА ЗЗРК

CORUM GROUP ЗАКУПИВ 700 ТОНН ТРУБ ІНТЕРПАЙП ДЛЯ БУДІВНИЦТВА ПІВДЕННОГО ВЕНТИЛЯЦІЙНОГО СТОВБУРА №2 НА ЗЗРК
Українська промислова компанія ІНТЕРПАЙП завершила постачання 700 тонн обсадних труб для найбільшого виробника гірничо-шахтного обладнання в Україні Corum Group під проєкт з будівництва Південного вентиляційного стовбура №2 на Запорізькому залізорудному комбінаті.

Навесні 2021 року Corum Group оголосив про старт комплексного проєкту – зведення і оснащення Південного вентиляційного стовбура №2 на Запорізькому залізорудному комбінаті. Це унікальний проєкт для Corum Group, який реалізується в рамках прийнятої стратегії розвитку до 2030 року і демонструє високу експертизу Corum у сфері шахтобудування. Подібні масштабні й комплексні проєкти не реалізовувалися в Україні з 1990-х рр.

Південний вентиляційний стовбур №2 дозволить ЗЗРК вести відпрацювання запасів Переверзевського родовища залізних руд (оцінка запасів – понад 350 млн тонн). Це забезпечить стабільну роботу комбінату на кілька десятиліть вперед. Завдання Corum Group полягає у проходці вертикального стовбура до глибини 355 метрів у складних гірничо-геологічних умовах.

Для будівництва стовбура фахівці компанії планують застосувати спосіб «Штучне заморожування ґрунтів», який не застосовувався в Україні останні 10 років через складність технології. Такий спосіб передбачає зниження температури ґрунту навколо стовбура майже до -40°С, тобто створення умов, характерних для Заполяр'я. Такий спосіб допоможе створити навколо стовбура льодопородну огорожу, під захистом якої буде здійснюватися проходка, а підземні води не потраплять всередину стовбура. Для створення льодопородної огорожі планується пробурити кільце з 43-х заморожуючих свердловин, в кожній з яких буде змонтована 330-метрова колона з обсадних труб ІНТЕРПАЙП.

«Corum Group – це відповідальна і надійна компанія, яка поділяє цінності суспільства і піклується про майбутнє нашої країни. Реалізація проєкту на ЗЗРК дозволить підприємству підтримувати обсяг видобутку залізної руди на рівні 4 500 тисяч тонн у рік, а це суттєвий внесок у вітчизняну економіку, – коментує Михайло Потапов, генеральний директор Corum Group. – Для виконання унікальних робіт у складних-геологічних умовах нам важливо використовувати високотехнологічну продукцію на всіх етапах. Труби ІНТЕРПАЙП – це інноваційні сталеплавильні технології, новий підхід до виробничої культури та індивідуальні рішення для кожного клієнта. Дуже радий, що спільно з колегами ми реалізуємо такі складні проєкти і розвиваємо Україну».

«Для нас важливо брати участь в унікальному проєкті Corum Group, який реалізується вперше за роки незалежності України. Для ІНТЕРПАЙП, як для національного виробника, має принципове значення внутрішній ринок. В Україні складні гірничо-геологічні умови для буріння, але трубна продукція ІНТЕРПАЙП зарекомендувала себе високим рівнем надійності», – зазначає Андрій Бурцев, директор з продажу труб ІНТЕРПАЙП на ринки України, Європи, Близького Сходу, Африки та Азії.
_______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі