ДЕРЖАВНИЙ АУДИТ ПІДТВЕРДИВ - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО МОЖЕ БУТИ УСПІШНИМ

ДЕРЖАВНИЙ АУДИТ ПІДТВЕРДИВ - ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО МОЖЕ БУТИ УСПІШНИМ
Протягом першого кварталу 2017 року Державна аудиторська служба України проводила фінансовий аудит діяльності міжнародного аеропорту «Бориспіль» за 2013-2016 роки.

За результатами аналізу фінансово-господарської діяльності 2013-2016 років встановлено, що державне підприємство не мало економічного зростання та прибутковості до 2015 року. Проте, у 2015-2016 роках, завдяки інтенсивному розвитку, аеропорт досягнув значного економічного зростання. Вкотре підтверджено зростання прибутковості та підвищення ефективності аеропорту. Державним аудитом відзначено значне перевиконання Стратегічного плану розвитку підприємства 2015-2019 років.

Разом з тим, аудитори звернули увагу деяких держустанов на необхідність виправлення недоліків у їх роботі з ДП МА «Бориспіль», які стосуються:

- затримок розгляду питань оренди державними органами,

- оновлення декількох нормативно-правових актів, що регулюють діяльність аеропорту,

- затримок із погодженням фінансових планів аеропорту,

- недостатньої реакції держорганів на звернення аеропорту щодо протиправних дій несумлінних контрагентів.

Державні аудитори відмітили, що в ДП «МА «Бориспіль» впроваджено дієві методи управління, достатні внутрішні правила та процедури контролю.

Як встановлено в аудиторському звіті, саме це «надало змогу забезпечити стабільне й ефективне функціонування державного підприємства, дотримання фінансово-господарської політики, збереження, раціонального та економного використання активів, викриття фальсифікацій та уникнення помилок, подання достовірної фінансової звітності».

Водночас, аудитори також рекомендували аеропорту врегулювати спірні питання по декількох договорах, укладених у 2012-2013 роках, та визначитись з можливістю використання терміналів «B» та «F».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі