Дніпровська міська рада надаватиме електронні послуги містянам за допомогою Mobile ID від Київстар

Дніпровська міська рада надаватиме електронні послуги містянам за допомогою Mobile ID від Київстар
Київстар та Дніпровська міська рада домовились про співпрацю у створенні умов для ефективної роботи послуги Mobile ID* для мешканців м. Дніпро.

«Ми раді проактивній позиції дніпровської влади щодо впровадження електронних послуг для населення. Зробити сервіси доступними, щоб кожен дніпрянин міг не виходячи з дому замовити усі потрібні довідки, витяги, свідоцтва – це сучасний підхід до документообігу, значна економія державних ресурсів та турбота про мешканців міста ,які не витрачатимуть час на очікування у чергах», – говорить Євген Кражан, директор з розвитку корпоративного ринку Київстар.

До платформи Mobile ID буде підключено сайт Центру надання адміністративних послуг м.Дніпро (ЦНАП). Це надасть можливість після комерційного запуску сервісу проводити захищену авторизацію та аутентифікацію користувачів при використанні електронних ресурсів Дніпровської міської ради. Так, мешканці міста зможуть отримувати онлайн довідки про склад родини, місце проживання тощо без особистого візиту до ЦНАП.

«Два з половиною роки тому ми з Київстаром на прикладі Кабінету мешканця у Львова показали, що Mobile ID – найпростіший та найефективніший метод отримання електронних послуг. Нарешті було прийнято й законодавчу базу для запуску сервісу. І я щиро рада та пишаюсь, що сьогодні разом із Київстар в Дніпрі ми першими даємо старт отриманню мешканцями нашого міста у майбутньому послуг за допомогою мобільного телефона. Для Дніпра вкрай важливо мінімізувати бюрократію та спростити для наших мешканців спілкування з чиновниками без зайвої втрати часу. Mobile ID для цього – найкращий інструмент», – прокоментувала в.о. заступника мера м. Дніпро Яніка Мерило.

Нагадаємо, що у грудні 2017 року Київстар запустив сервіс Mobile ID у дослідну експлуатацію.
На час її проведення користувачам в режимі аутентифікації доступні ресурси двох державних реєстрів:
– послуги Держгеокадастру ,
– послуги Он-лайн будинку юстиції .
До моменту комерційного запуску послуга проходить необхідну сертифікацію та легалізацію, відбувається її вдосконалення та налаштування, до платформи підключаються нові сервіс-провайдери.

*Mobile ID – це послуга, яка дозволяє за допомогою мобільного телефону провести ідентифікацію особи і використовувати її електронно-цифровий підпис для доступу до електронних послуг і документообігу. Для роботи сервісу необхідний звичайний мобільний телефон і спеціальна захищена SIM-карта, яка окрім звичного телеком-функціоналу має також функцію підвищеного захисту інформації при електронній ідентифікації користувача за допомогою Mobile ID. Технологія Mobile ID стане ще більш актуальною після запровадження в Україні швидкісного мобільного інтернету 4G.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі