ДТЕК ВДЕ та GE Renewable Energy уклали угоду на будівництво II черги Приморської вітроелектростанції

ДТЕК ВДЕ та GE Renewable Energy уклали угоду на будівництво II черги Приморської вітроелектростанції
17 жовтня компанії ДТЕК ВДЕ і GE Renewable Energy уклали угоду на будівництво II черги Приморської вітроелектростанції (ВЕС) потужністю 100 МВт. Станція буде обладнана 26 вітротурбінами класу 3.8 МВт, які будуть доставлені в Україну і встановлені на майданчику ВЕС у 2019 році

Друга черга Приморської вітроелектростанції розташована на березі Азовського моря в Запорізькій області. Підрозділ наземної вітроенергетики GE поставить для Приморської ВЕС 26 вітроелектроустановок одиничною потужністю 3,8 МВт. Ця модель вітротурбіни є однією з найбільш прогресивних розробок GE, що демонструє високу ефективність роботи навіть в умовах низької швидкості вітру.

Будівництво II черги Приморської вітроелектростанції розпочнеться в IV кварталі 2018 р. і завершиться наприкінці 2019 р. Це вже третій проект компанії ДТЕК в секторі наземної вітроенергетики. Після будівництва II черги Приморської ВЕС портфель реалізованих проектів компанії в наземній вітрогенерації сягне 400 МВт.

Загальні планові інвестиції в II чергу Приморської ВЕС становитимуть близько 150 млн євро, що порівняно з інвестиціями в будівництво I черги. Угода із залучення інвестицій у будівництво I черги Приморської ВЕС, реалізована з консорціумом німецьких банків цього року, стала однією з найбільш масштабних в рамках залучення зовнішнього боргового фінансування на ринку ВДЕ України за останні п'ять років.

«Розвиток відновлюваної енергетики – пріоритетний напрямок в ДТЕК. Інвестиції компанії в будівництво вітрових і сонячних електростанцій вже перевищили 700 млн євро. ДТЕК ще раз підтверджує свій статус одного з найбільших національних інвесторів у відновлювану енергетику, - зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко. – Це другий проект в вітрогенерації, який ми реалізуємо спільно з нашим партнером General Electric цього року. Наше плідне партнерство зі світовим лідером в електроенергетиці і машинобудуванні зміцнює Україну на шляху модернізації енергетичного сектора, енергетичної безпеки та диверсифікації джерел електроенергії».

Жером Пекресс, Президент та Головний виконавчий директор GE Renewable Energy, зазначив: «Сьогодні для всіх нас в GE Renewable Energy хвилюючий день. Ми відзначаємо новий етап співпраці з компанією ДТЕК – тепер в рамках другої черги проекту Приморської ВЕС. Ми пишаємося можливістю надати нашому партнеру інноваційні вітрогенератори GE і сприяти таким чином розвитку проектів ВДЕ в Україні та досягненню намічених цілей в сфері генерації з відновлюваних джерел енергії».

Після завершення будівництва обидві черги Приморської ВЕС сукупною потужністю 200 МВт генеруватимуть близько 675 млн КВт∙год «зеленої» електроенергії щорічно. Такої кількості електроенергії достатньо для забезпечення потреб в електриці більше 300 тисяч середньостатистичних українських домогосподарств. Завдяки роботі вітроелектростанції економія викидів СО2 в атмосферу складе більше 700 тисяч тон в рік.

________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі