ДТЕК Запорізька ТЕС готова до роботи взимку

ДТЕК Запорізька ТЕС готова до роботи взимку
Понад 203 млн грн інвестував ДТЕК в оновлення Запорізької ТЕС. Енергетики відремонтувати пиловугільні блоки, енергодвигуни та оновили пилосистеми.

Тепломережа до зими готова, - звітують енергетики. Її відремонтували та випробували ще влітку і навіть до старту опалювального сезону, Запорізька ТЕС додає у систему гарячого та теплопостачання воду*, аби був постійний тиск у системі. В дитсадках та школах вже тепло, як і в санаторії-профілакторії «Енергодарський», де взимку оздоровлюється півтори сотні співробітників станції.

«Взимку ми зможемо постачати 1250 МВт/год до енергосистеми країни. Щоб забезпечити українців і громаду міста теплом та світлом, а країну зробити міцною та енергетично незалежною. Нині на складі ТЕС більше 115 тисяч тон вугілля переважно з шахт вітчизняного виробника. І паливо регулярно надходить. Тож будемо працювати надійно та екологічно, адже ремонтуємо не лише генеруюче обладнання, а й електрофільтри», - говорить Сергій Шовгеля, директор ДТЕК Запорізької ТЕС.

В оновлення обладнання ДТЕК інвестував більше 203 млн грн. Відремонтували три з чотирьох пиловугільних енергоблоки. Блок №1 – капітально: відремонтували електрофільтри, оновили 11 електродвигунів 6кВ тяго-дуттьових механізмів, системи пилоприготування, замінили обмотку статора і ротора електродвигунів млина, циркуляційний насос, поверхні нагріву котла. Відремонтували і два резервних газомазутних блоки №5 и №7 по 800 МВт, аби за потреби включити їх до енергосистеми.

З 1 листопада у поточний ремонт вивели енергоблок №4. У планах до кінця року – капітально відремонтувати електрофільтр.

Це забезпечить ефективну та надійну експлуатацію обладнання в холодний сезон.

*В рамках міського проєкту теплопостачання Енергодару від теплоносія Запорізької АЕС, з 2012 року мешканці міста, включаючи 1-2 мікрорайони Енергодара, отримують тепло виключно від АЕС. Теплова електростанція лише підтримує температурний режим та поповнює втрати теплоносія в тепломережі.

Довідка
ДТЕК - найбільший приватний інвестор в енергетику України.
Компанія розвиває бізнес з видобутку природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів. Напрямок Innovation DTEK здійснює проекти в сфері технологічної та цифрової трансформації енергетики, а також управляє інноваційної освітньої бізнес-платформою Academy DTEK.
ДТЕК Енерго забезпечує замкнений цикл виробництва електроенергії з вугілля. Встановлена ​​потужність в генерації електроенергії - 13,5 ГВт. У вуглевидобутку створений повний виробничий цикл: видобуток і збагачення вугілля, сервісне обслуговування шахтного устаткування.
У 2018 році капітальні інвестиції ДТЕК склали 20 млрд грн, податкові відрахування - 26 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.
100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі