ЄБРР та ЄС підтримують «ОТП Лізинг» в Україні

ЄБРР та ЄС підтримують «ОТП Лізинг» в Україні
ЄБРР надає кредит в місцевій валюті на суму до 324 млн. грн. (еквівалент €10 млн.) «ОТП Лізинг» («ОТПЛ») в Україні для здійснення довгострокових лізингових операцій з малими і середніми підприємствами (МСП) по всій країні.

МСП також отримають грантове фінансування в розмірі до €1 млн., наданого в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business, метою якої є надання допомоги малим компаніям в інвестуванні та отриманні вигод від Угоди про поглиблену та всебічну зону вільної торгівлі (ПВЗВТ) між Україною та ЄС. Після приєднання до програми ЄБРР, яка пов’язана з ПВЗВТ, «ОТПЛ» та її клієнти також зможуть отримати експертні консультацій у формі навчання та підтримки, що надаватимуться консультантами.

Гранти надаватимуться МСП, які відповідатимуть вимогам, в якості інвестиційних стимулів для зменшення вартості їх капітальних інвестицій в модернізацію технологічних і виробничих процесів відповідно до норм і стандартів ЄС.

Українське ТОВ «ОТП Лізинг», що належить угорському банку «OTP Bank PLC», успішно працює на українському ринку вже десять років. Новий кредит ЄБРР дозволить компанії «ОТПЛ» подовжити термін лізингових угод, які вона пропонує, і укладати їх у місцевій валюті. Це дозволить компанії диверсифікувати свою клієнтську базу, у першу чергу завдяки орієнтації на менші за розміром компанії. Перехід на місцеву валюту захистить українських позичальників від валютних ризиків.

EU4Business – це ініціатива ЄС, спрямована на підтримку приватного сектору в країнах Східного партнерства, у тому числі Україні. Метою цієї ініціативи є поліпшення бізнес-клімату шляхом надання малому і середньому бізнесу професійних консультацій та доступу до фінансування. Підтримка в рамках ініціативи «EU4Business» надається спільно з іншими організаціями, зокрема ЄБРР.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності у країні в 1993 році Банк узяв на себе сукупні зобов'язання щодо надання майже €12,1 млрд. в рамках близько 400 проектів.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі