Ericsson буде використовувати технології штучного інтелекту (AI)

Ericsson буде використовувати технології штучного інтелекту (AI)
У ході Всесвітнього конгресу мобільних технологій Ericsson (NASDAQ:ERIC) представив новий корпоративний підхід, заснований на використанні технологій штучного інтелекту на рівні всієї компанії і в процесі роботи з клієнтами.

Ericsson буде застосовувати технології штучного інтелекту (AI) для самооптимізації, підвищення ефективності та забезпечення оптимального користувальницького досвіду.

Ericsson Research розвиває свої компетенції в області машинного навчання і штучного інтелекту з 2007 року. На даний момент компанія має сотні патентів у даній області, які охоплюють безліч напрямків - від базових технологій машинного навчання до провідних технологій глибокого навчання і алгоритмів навчання з підкріпленням, а також чат-ботів з підтримкою технологій NLP і розпізнавання образів.

Приклади можливостей технологій штучного інтелекту для оптимізації мобільних мереж:

• Використовуючи технології штучного інтелекту, Ericsson вдвічі скорочує час хендовера між стільниками – зменшує число обривів голосових з'єднань і скорочує час, потрібний оператору для налаштування та обслуговування.
• Аналогічно, алгоритми машинного навчання дозволяють прогнозувати мобільний трафік і динамічно переводити стільники в сплячий режим. Таким чином досягається скорочення споживання електроенергії 10% без негативного впливу на якість обслуговування абонентів.
• Ericsson використовує технології штучного інтелекту для запобігання перебоям, надаючи конкретні рекомендації персоналу центру експлуатації мережі, що дозволяє скоротити потребу в послугах технічних фахівців на 30%.

Агенти, здатні до самонавчання, використовуються у віртуалізованому ядрі (vMME) для першого в світі автомасштабування віртуалізованих функцій мережі (VNF) з використанням методів глибокого навчання з підкріпленням. Це може підвищити продуктивність систем на 25% в порівнянні параметрами, встановленими за замовчуванням.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі