Ericsson і Vodafone запускають мобільний зв’язок п’ятого покоління (5G) у Німеччині

Ericsson і Vodafone запускають мобільний зв’язок п’ятого покоління (5G) у Німеччині
Всього за кілька тижнів після успішної участі в аукціоні частот 5G і встановлення першого докомерційного відеодзвінка, у липні компанія Vodafone запустила мережі 5G у більше ніж 20 містах Німеччини. Як стратегічний партнер компанії Vodafone і технологічний лідер стандарту 5G, Ericsson постачає оператору зв’язку обладнання мережі.

Компанія Ericsson розгорнула комерційне апаратне забезпечення Massive MIMO AIR 6488 і Baseband 6630 з лінійки продуктів Ericsson Radio System, що використовується в мережі Vodafone. Крім того, базові станції стандарту 5G підключені до мережі з розвинутим пакетним ядром (5G Evolved Packet Core), що забезпечує лідерство компанії Vodafone у функціональних можливостях мережі 5G.

На прес-конференції, що відбулася 16 липня у Дюссельдорфі, Генеральний директор компанії Vodafone Germany Ганнес Аметсрайтер активував перші базові станції мобільного зв’язку п’ятого покоління. На цій події також було продемонстровано швидкості понад 1 Гбіт/с, досягнуті завдяки технології Ericsson, а демонстраційний зал був обладнаний бездротовою мережею радіодоступу, зокрема, радіоточками п’ятого покоління та компонентами мережі 5G з розвинутим пакетним ядром.

Активуючи мережу п’ятого покоління, Аметсрайтер сказав: «Ми вступаємо в еру 5G і вперше відкриваємо нове покоління мобільного зв’язку для абонентів у Німеччині. Запускаючи перші базові станції п’ятого покоління, ми хочемо краще зрозуміти, як і де наші абоненти використовують зв’язок п’ятого покоління, щоб надалі розгортати нашу мережу, щобільше задовольняючи потреби споживачів».

Арун Бансал (Arun Bansal), президент і керівник регіону Європа й Латинська Америка в компанії Ericsson, сказав: «Розгортання мережі 5G є для нас ще одним визначним запуском, адже ми – єдиний постачальник, що активує мережі 5G у глобальних масштабах. Ми з нетерпінням чекаємо на продовження співпраці з нашим довгостроковим партнером, компанією Vodafone, адже ми з’єднуємо світ мережами 5G. Наше технологічне лідерство дозволяє використовувати унікальні можливості розподілу спектру у поєднанні з хмарним пакетним ядром від Ericsson (Ericsson Cloud Packet Core), яке відіграє центральну роль в еволюції мережі від розвинутого пакетного ядра до ядра мережі п’ятого покоління, надаючи потужну мережеву платформу, здатну забезпечити доступність послуг та автоматизацію експлуатації для постачальників послуг».

Сьогодні мережа 5G покриває міста Кельн, Дюссельдорф і Дортмунд. У серпні цього року Vodafone Germany планує розмістити 120 антен і понад 50 базових станцій 5G, покривши такі нові міста як Дармштадт, Мюльгайм-на-Рурі та Франкфурт. Vodafone сподівається забезпечити у Німеччині зв’язком 5G близько 20 мільйонів людей на кінець 2021 р.
__________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі