Ericsson на MWC 2018: технології 5G готові до використання

Ericsson на MWC 2018: технології 5G готові до використання
У понеділок, 26 лютого, президент і CEO компанії Ericsson Борье Екхольм (Börje Ekholm) на ранковому MWC брифінгу заявив, що технології 5G вже готові до використання. Він підкреслив, що компанія має намір зосередитися на сценаріях застосування 5G для бізнесу і ключових технологіях, які забезпечать комерційний успіх мереж п'ятого покоління, - від бездротового доступу до мережевого сегментування і штучного інтелекту.

Екхольм виділив три основні області, в яких операторам необхідно домагатися успіху:
• забезпечення ефективності бізнесу - за рахунок зниження витрат в розрахунку на один гігабайт трафіку, що передається;
• цифровий досвід - поліпшення користувацького досвіду і скорочення витрат;
• створення нових джерел доходу за рахунок розвитку сценаріїв використання 5G і IoT.

Зараз, після багатьох років роботи над стандартами і технологіями, починається підготовка до комерційної експлуатації 5G. На даний момент у Ericsson підписані угоди про співпрацю в області тестування 5G з 38 операторами. Однак ще більш важливо те, що Ericsson вже уклав кілька контрактів, за умовами яких мережі 5G мають бути запущені в комерційну експлуатацію вже до кінця цього року.

Оскільки трафік даних росте швидкими темпами, а разом з ним збільшується потреба в якісних послугах передачі даних, Ericsson виділяє поліпшення якості мобільного широкосмугового доступу як перший широкомасштабний сценарій повсюдного впровадження технологій п'ятого покоління. Згідно з прогнозами, в 2017-2023 роках середньорічний темп зростання світового трафіку даних складе 40%, а трафік на кожному сайті виросте в 8 разів.
Однак покращений мобільний бродбенд передбачає не тільки високу швидкість і якість обслуговування, але і ефективність експлуатації мереж. Очікується, що передача трафіку через базові станції, які працюють на базі технологій 4G і 5G, буде обходитись у 10 разів дешевше, ніж через базові станції, які сьогодні підтримують лише технології 4G.

У своєму виступі Екхольм відзначив зростання доходів і ринкової частки у компаній, які першими впровадили технології 4G. «Ми не знаємо достеменно, які сценарії використання відіграватимуть найважливішу роль у мережах 5G, однак ми впевнені, що компанії, які першими розгорнуть мережі 5G, отримають значні переваги», - уточнив він. Оператори з готовими мережами 5G зможуть самостійно вибрати момент початку їх використання для передачі трафіку.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі