Ericsson представляє нову концепцію мобільного інтернету речей

Ericsson представляє нову концепцію мобільного інтернету речей
Компанія Ericsson (NASDAQ: ERIC) продовжує розвивати технології мобільного інтернету речей і представляє свої нові рішення, що дозволяють операторам освоювати нові напрями бізнесу за рахунок розгортання різноманітних промислових сценаріїв використання IoT в автомобілебудуванні, промисловому виробництві та ЖКГ.

Ericsson має намір розвивати технології IoT для чотирьох сегментів ринку: масовий інтернет речей (Massive IoT), широкосмуговий інтернет речей (Broadband IoT), інтернет речей для критичних сценаріїв (Critical IoT) й інтернет речей для автоматизації промисловості (Industrial Automation IoT). При цьому два з цих чотирьох сегментів - широкосмуговий IoT і IoT для автоматизації промисловості - є новими.

Широкосмуговий IoT адаптує можливості технології мобільного широкосмугового доступу (МШСД) під потреби інтернету речей, забезпечує більш високі швидкості передачі даних і меншу затримку, ніж передбачена в сценаріях для масового IoT. Технології IoT, призначені для автоматизації промисловості, дозволять створювати передові програми, що відповідають дуже високим вимогам до якості підключення до мережі.

В межах своєї концепції розвитку мобільного інтернету речей Ericsson також представляє поліпшені функціональності для масового інтернету речей завдяки яким радіус стільника NB-IoT розширено зі стандартних 40 км до 100 км за рахунок апгрейду програмного забезпечення. При цьому жодних змін до роботи наявних пристроїв NB-IoT вносити не потрібно. Це відкриває великі можливості для IoT-підключень у сільській місцевості та віддалених районах, які важливі для сфери логістики, сільського господарства й екологічного моніторингу. На сьогодні фахівцями Ericsson розгорнуті стільники NB-IoT з радіусом 100 км в мережах операторів Telstra і DISH.

До нових продуктів для широкосмугового інтернету речей, також представлених сьогодні, входять технології виявлення дронів й управління каналами зв'язку, рішення для сегментування (слайсингу) мережі радіодоступу, функціональності для поліпшеного обслуговування груп абонентів (Advanced Subscriber Group Handling) і рішення для послуг на базі Multi-Gigabit LTE, що дозволяє передавати дані в мережі LTE зі швидкістю 2 Гбіт/сек і затримкою всього в 10 мілісекунд. Нові рішення нададуть підтримку в розвитку безлічі сценаріїв для автомобільної промисловості, управління дронами, доповненої та віртуальної реальностей, поліпшених ношених пристроїв, розумного виробництва і розумної сфери ЖКГ.

«Мобільний інтернет речей, що починався зі спроб впровадження Massive IoT, зараз переходить до стадії повсюдного розгортання. Сьогодні ми даємо нашим замовникам відповідь на питання про те, чого чекати в майбутньому і як у межах наявної мережі отримати максимальну віддачу від інвестицій в технології 4G і 5G. На додачу ми представляємо нові передові сценарії використання технологій IoT, що дозволяють домогтися якісного розвитку різних галузей», - коментує віце-президент і глава підрозділу мереж зв'язку компанії Ericsson Фредрік Джейдлінг (Fredrik Jejdling).

Еволюція технологій мобільного IoT

Представлена Ericsson концепція описує, як мобільний інтернет речей може пройти шлях розвитку від базових сценаріїв використання технологій Massive IoT, таких як моніторинг переміщення активів і розумних лічильників, до більш складних сценаріїв, заснованих на застосуванні технологій широкосмугового IoT (інформаційно-розважальні програми для автомобілів, AR/VR, дрони і просунуті ношені пристрої), технологій IoT для критичних сценаріїв (автономний транспорт) й автоматизації промисловості (взаємодія роботів на виробничих лініях).

Цей поетапний підхід спростить операторам процес адаптації рішень для мобільного інтернету речей під наявні та майбутні сценарії за рахунок постійного поліпшення мереж LTE в міру підготовки до запуску 5G. За рахунок ефективного застосування слайсингу мережі оператори здатні забезпечити підтримку всіх чотирьох сегментів у межах однієї мережі, що дозволить їм в оптимальний спосіб використовувати наявні активи й отримувати дохід за рахунок цифровізації різних галузей. За даними звіту Ericsson Mobility Report, число підключень до мобільного інтернету речей щорічно зростатиме на 27% і в 2024 року досягне 4,1 млрд.

«Ericsson анонсував гранично зрозумілу концепцію розвитку мобільного інтернету речей, в якій чітко позначені сегменти, що дозволяють операторам розширювати бізнес за рахунок цифровізації. Підхід Ericsson до еволюції технологій мобільного IoT допоможе операторам поступово нарощувати кількість підтримуваних сценаріїв у межах однієї вертикалі», - вважає старший аналітик напряму IoT й інфраструктури мереж мобільного зв'язку Патрик Філкінс (Patrick Filkins).

Дивіться нашу прямую трансляцію в Facebook та на YouTube 31 січня в 16.00 за київським часом.
Ericsson на Всесвітньому мобільному конгресі (MWC) 2019 року

Приєднуйтесь до нас на MWC 2019 Барселоні в період з 25 по 28 лютого, щоб серед найперших познайомитися з інноваційними рішеннями в галузі 5G та IoT. Ми поділимося результатами унікальних досліджень, які розкривають комерційний потенціал технологій 5G, і продемонструємо реальні сценарії використання, що прискорюють розвиток бізнесу операторів і поліпшують користувацький досвід абонентів. Скористайтеся можливістю якомога більше дізнатися про новітні тренди і технології, які впливають на галузь ІКТ сьогодні і змінять її в майбутньому. Приходьте до нашого стенду і дивіться наші трансляції на сайті www.ericsson.com/mwc.
_______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі