Ericsson удосконалює платформу 5G для плавної еволюції мережі

Ericsson удосконалює платформу 5G для плавної еволюції мережі
Ericsson (NASDAQ: ERIC) розвиває свою платформу 5G із додатковим портфоліо через зони доступу, радіодоступу та транспорту, а також гармонічне комбінування сервісів. Ці доповнення роблять платформу динамічнішою та гнучкішою, що дозволяє постачальникам послуг плавно розвивати свої мережі та розгортати 5G із підтримкою масштабування.
Зараз портфоліо платформи 5G Ericsson ще більше зміцнюється завдяки широкому випуску продуктів, що доповнюють попередні нововведення, як-от унікальний Ericsson Spectrum Sharing, який сприяє ефективному, гнучкому та плавному переходу на мережі 5G. Крім того, завдяки ранньому акценту на IoT платформа 5G від Ericsson тепер є найповнішою платформою для розширеного використання мобільного широкосмугового та фіксованого бездротового доступу.

Фредрік Джейдлінг, виконавчий віце-президент і голова підрозділу мереж зв'язку компанії Ericsson, каже: «Ericsson має портфоліо для постачальників послуг, яким сьогодні пропонує перейти на 5G, і наразі ми запускаємо комерційні мережі 5G у США, Європі, Азії й Австралії. Ми постійно розвиваємо своє портфоліо, щоб полегшити життя нашим клієнтам, дозволяючи їм керувати зростанням трафіку даних, спростити операції та забезпечити доходи від використання 5G».

Одна основна мережа для 4G і 5G

Щоб забезпечити постачальникам послуг плавний перехід на 5G, Ericsson доповнює портфоліо Cloud Core сімома новими продуктами, що підтримують як незалежні мережі 5G Standalone, так і поєднані Non-Standalone, а також попередні покоління, які забезпечують безперервне надання послуг. Рішення Dual-mode 5G Cloud Core — це нативне хмарне середовище для автоматизованого керування потужністю та здійснення ефективних і продуманих операцій. Крім того, воно забезпечує високопродуктивну площину для роботи користувача у випадку використання 5G і включає відкриті інтерфейси API для покращення можливостей 5G, як-от сегментування (слайсинг) мережі та крайові обчислення.

Повсюдне передавання даних для послуг 5G

Із ранніми розгортаннями 5G, що відбуваються в щільних міських районах, наступним кроком є вдосконалення продуктивності 4G і поширення покриття 5G за межами міст. Це постійно вимагатиме комбінації волоконних і радіорелейних рішень із передавання даних.

Із цієї причини Ericsson підвищує потужність своїх радіорелейних систем і додає нову лінійку пристроїв MINI-LINK 6200 із готовими рішеннями для далекого зв'язку Long Haul для 5G, що підтримують потужність до 10 Гбіт/с. Компанія також розширює свій асортимент маршрутизаторів і Fronthaul-рішень (проміжні лінії зв'язку), щоб запропонувати постачальникам послуг гнучкі та модульні технології, що відповідають їхнім потребам розгортання.

Альберт Макюр, старший менеджер підрозділу мереж MTN Nigeria, каже: «Ми вибрали радіорелейний зв'язок як головний компонент своєї мережі передавання даних, оскільки радіорелейні рішення запускаються в комерційну експлуатацію в найкоротші терміни. Вони використовуються для Backhaul-радідоступу (транзитне з'єднання) і підключення віддалених районів за допомогою систем далекого зв’язку. Продукти лінійки MINI-LINK 6200 дозволяють економічно ефективно обробляти постійно зростаючий трафік даних».
Нові радіостанції та віртуальна мережа радіодоступу (vRAN)
Поява 5G підкреслює потребу не лише в нових діапазонах частот, але й в оптимізації конструкції вузла та більшої спроможності з метою розширення точної радіопропускної здатності для постачальників послуг. Компанія Ericsson вирішила це питання, випустивши дев'ять нових двоканальних, триканальних і високопродуктивних радіостанцій із підтримкою технології Massive MIMO.
Ericsson долає важливий рубіж із віртуалізацією програмного забезпечення 5G NR, яке керує трафіком даних для великої кількості користувачів. Ця нова функція дозволяє постачальникам послуг упроваджувати архітектуру там, де обробка трафіку даних здійснюється на вищих шаблях мережі, забезпечуючи додаткову гнучкість для певних сценаріїв розгортання.

Автоматизоване гармонічне комбінування сервісів для спрощених операцій

Збільшення складності мережі спонукає постачальників послуг спрощувати операції. Нове рішення гармонічного комбінування сервісів Dynamic Orchestration від Ericsson упроваджує автоматизацію сегментування мережі, що охоплює створення, тестування й розгортання мережевих фрагментів для швидкого впровадження послуг 5G.
Рішення також реалізовує автоматизовану систему керування на основі штучного інтелекту для гібридних мереж (зокрема фізичні, віртуальні та контейнерні мережеві функції) у середовищі з кількома постачальниками, щоб визначити вплив сервісу й адаптувати мережу в реальному часі з метою забезпечення максимально ефективного користування.

Патрік Вайбель, керівник програми 5G компанії Swisscom, каже: «У процесі активного розвитку нашої мережі завдяки застосуванню технологій 5G нам потрібно спрощувати мережеві операції, щоб швидше запускати нові функції та мати можливість постійно впроваджувати інновації. Рішення 5G Cloud Core забезпечує гнучкий і економічно ефективний розвиток мережі ядра 4G Core разом із одночасною підтримкою технологій 4G і 5G. Крім цього, рішення Ericsson Dynamic Orchestration дає можливість автоматизувати процес сегментування мережі й таким чином скоротити термін запуску нових послуг із кількох тижнів до кількох годин».

За даними звіту Ericsson Mobility Report очікується, що до 2024 року трафік мобільних даних збільшиться в 5 разів, водночас 25 % мобільного трафіку передаватиметься через мережі 5G. Щоб задовольнити це зростання трафіку даних і запропонувати рішення для використання 5G, компанія Ericsson запустила свою платформу 5G на початку 2017 року, постійно доповнюючи її новими рішеннями.

Деріл Скулар, провідний фахівець відділу технологій для постачальників послуг компанії Ovum, каже: «Нові продукти Ericsson ще більше полегшують мету постачальника забезпечити своїм клієнтам плавний і ефективний перехід від 4G до 5G. Крім того, розвинена платформа 5G надає постачальникам послуг інструменти для монетизації майбутнього використання 5G із первинним акцентом на розширеному мобільному широкосмуговому та фіксованому бездротовому доступі. Платформа також забезпечить масштабованість для підтримки досконаліших послуг, коли вони з'являться на ринку».

Ericsson на Всесвітньому мобільному конгресі (MWC) 2019 року

Приєднуйтесь до нас на MWC 2019 Барселоні в період з 25 по 28 лютого, щоб серед найперших познайомитися з інноваційними рішеннями в галузі 5G та IoT. Ми поділимося результатами унікальних досліджень, які розкривають комерційний потенціал технологій 5G, і продемонструємо реальні сценарії використання, що прискорюють розвиток бізнесу операторів і поліпшують користувацький досвід абонентів. Скористайтеся можливістю якомога більше дізнатися про новітні тренди і технології, які впливають на галузь ІКТ сьогодні і змінять її в майбутньому. Приходьте до нашого стенду і дивіться наші трансляції на сайті www.ericsson.com/mwc.
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі