Falling Walls Kyiv 2016: Наука перестала бути нудною!

Falling Walls Kyiv 2016: Наука перестала бути нудною!
Удруге в історії нашої країни талановитим українцям надається унікальна можливість представити свої наукові бізнес-ідеї лідерам європейських думок в області науки, культури, мистецтва та бізнесу.

29 вересня 2016 р. у Києві під патронатом Фонду Кличко у КВЦ «Парковий» відбудеться всесвітня наукова конференція Falling Walls Lab Kyiv та зібрання науково обґрунтованих стартапів, інвесторів і лідерів громадської думки Falling Walls Venture Kyiv.

Falling Walls Lab можна порівняти з талант-шоу. З тією відмінністю, що в залі сидять представники найпрестижніших інститутів і лабораторій світу, вчені зі світовими іменами і на сцені не співають, а проводять наукову доповідь.
Але час виступу і на розважальному конкурсі, і на науковому приблизно однаковий: три хвилини. Три хвилини для доповіді і три слайда для презентації. Це регламент прогресивної всесвітньої конференції Falling Walls для амбітних і сміливих проектів у галузі науки, бізнесу, технологій, культури та мистецтва.

Проект Falling Walls був представлений 9 листопада 2009 року. Дата обрана не випадково: рівно 20 років тому в цей день впала Берлінська стіна. Звідти і гасло проекту: «Яка стіна впаде завтра». Стіни в концепції конференції символізують проблеми, які вирішують її учасники.

Віталій Кличко, засновник Фонду Кличко: «Коли ми говоримо про науку в Україні, нам є чим пишатися. Київ запускає технології розумного міста, щоб зробити життя киян комфортнішим. Чого нам не вистачає? Майданчиків і можливостей для розкриття цього потенціалу, а також попиту від великого бізнесу. Ми намагаємося це змінити. Наукові проекти Falling Walls Lab та Falling Walls Venture в Києві - це черговий крок до визнання нашої країни в європейському науковому співтоваристві, відродження віри в українську науку і шанс для Києва стати одним з респектабельних наукових центрів Європи».

Першим представником нашої країни у Falling Walls Lab була Аліна Носенко, директор Фонду Кличко, яка виступила у Берліні в 2012 році.

Аліна Носенко, директор Фонду Кличко: «У недавньому звіті Європейської комісії про рівень інновацій Україну випереджають більше 30 країн. Нам потрібно активніше інтегруватися у світове наукове співтовариство, покращувати фінансування R&D напрямку, підвищувати інноваційність малого та середнього бізнесу. Falling Walls Lab та Falling Walls Venture покликані стимулювати суспільство для вирішення цих завдань. У наступному році ми плануємо розвивати проект в Україні, проводити регіональні лабораторії. Продовжувати руйнувати стіни у Львові, Дніпрі, Одесі та Харкові».

До проведення Falling Walls Lab Kyiv 2016 долучилися компанії «EPAM», «SoftServe», «GlobalLogic», «Bayer» та «Microsoft Україна».

«Сьогодні саме ІТ-галузь, як каталізатор, глибоко проникає в усі сфери - медицину, сільське господарство, автомобільну промисловість, медіа - і стимулює їх розвиток. ІТ

дозволяє подолати безліч звичних обмежень і бар'єрів, сприяє зростанню української економіки та інтелектуального потенціалу нашої країни. Разом з іншими провідними ІТ-компаніями ми підтримуємо проведення Falling Walls Kyiv 2016, оскільки не тільки віримо в інтелектуальний потенціал України, а й розуміємо, що його потрібно підживлювати і створювати умови для його реалізації», - підкреслив керуючий директор GlobalLogic в Україні Ігор Бєда.

«Найцінніше для нас – це знання та сміливість. Головні інвестиції «Bayer» спрямовані на розвиток людей, що бажають досягти успіху – у дослідженнях, виробництві, маркетингу – і тих, котрі можуть навчатися та працювати у будь-якій точці світу. Ми інвестуємо у створення умов, що мотивують молодих людей з неймовірною жагою до знань створювати революційні рішення у майбутньому» - вважає Володимир Домалюк, керівник аграрного підрозділу компанії «Bayer» в Україні.

Організатори Falling Walls Lab Kyiv та Falling Walls Venture Kyiv вже отримали понад 50 заявок від потенційних учасників. Очікується, що їх буде близько 100.

Кращих спікерів чекає глобальна світова наукова арена Falling Walls у Берліні 8-9 листопада, де їх слухачами будуть нобелівські лауреати, редактори головних світових видань та політичні діячі планетарного масштабу.

Для того щоб взяти участь у Falling Walls Lab Kyiv 2016 та Falling Walls Venture Kyiv, необхідно подати заявку до 11 вересня 2016 року.

Прикладами успішного впровадження прогресивних ідей є проекти-переможці минулих років. У їх числі:

- Створення кібернетичної рукавички для спілкування сліпоглухих людей;
- Використання харчових відходів для виробництва електроенергії;
- Застосування танінів і наночасток для знищення ракових клітин;

Ці та інші зухвалі ідеї втілені в життя і вже допомагають людям.

Наука перестала бути нудною! Чекаємо вас на на Falling Walls в Києві!


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі