«Фармак» виступає за поглиблення співпраці з ЄС

«Фармак» виступає за поглиблення співпраці з ЄС
«Фармак», будучи одним з найбільших експортерів фармацевтичної продукції, підтримує бажання українських компаній поглибити співпрацю з ЄС, зокрема в сфері фармацевтичного виробництва.


У Києві 16 березня пройшов захід, у якому брали участь представники 6 міністерств та служб Уряду, посадовці з Єврокомісії, а також делегати бізнес-асоціацій України та незалежні фахівці.

Під час Четвертого засідання Діалогу високого рівня Україна-ЄС щодо горизонтальних питань та окремих промсекторів обговорювалося питання посилення співпраці з Євросоюзом.

UBTA спільно з Мінекономіки в межах ділового сегменту Промислового діалогу, обговорювали ймовірні концепції та практичні завдання окремих сфер індустрії України та держав Євросоюзу щодо нових індустріальних ініціатив Європейського Союзу.

Під час дискусії був наведений актуальний бізнес-кейс вітчизняної фармгалузі про її потенційний внесок у диверсифікацію європейських ланцюжків постачання критичних медпрепаратів в умовах протидії епідемії коронавірусної інфекції.

На думку Євгенії Піддубної, директорки з корпоративних комунікацій компанії «Фармак», для запровадження співпраці європейського та українського фармсектору слід оновити сферу дії майбутньої Угоди АСАА з ЄС. Вона додала, що до неї варто внести положення щодо взаємного визнання результатів GMP-практики.

Дмитро Лось, очільник правління Українською асоціацією бізнесу й торгівлі (UBTA) наголосив, що укладання Угоди ACAA сприятиме нарощування обсягів зовнішньої торгівлі фармацевтичним, хімічним та машинобудівним підприємствам спільно з компаніями ЄС у виході на ринки третіх країн.

«Потенціал Угоди про асоціацію, а саме її торговельна частина, не був розкритий повністю для українських компаній-експортерів через низку причин, у тому числі й нетарифних бар’єрів, які стримують експортні можливості як нашої держави, так і промислового сектору зокрема. Ми вдячні представникам українського та європейського урядів за надану можливість озвучити ключові сигнали бізнесу, які були опрацьовані UBTA під час всеукраїнського опитування наприкінці 2020 року», – сказав він

Делегати від України привітали підсумки чергового Промислового діалогу Україна-ЄС, який був організований за сприяння UBTA, що дало змогу створити унікальну платформу для врахування пропозицій бізнесу щодо ключових напрямків спільної роботи. Експерти також висловили сподівання, що його доробки будуть враховані в майбутньому оновленні Угоди про асоціацію з Євросоюзом

Зазначається, що «Фармак» є одним із найбільших експортерів фарміндустрії України. Частка експорту фармконцерну складає близько 25%. Компанія поставляє свою продукцію у більше ніж 28 країн.

_________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі