Фінал міжнародного наукового конкурсу ISEF 2020 відбудеться віртуально

Фінал міжнародного наукового конкурсу ISEF 2020 відбудеться віртуально
Міжнародний фінал конкурсу науково-технічної творчості молоді ISEF (International Science & Engineering Fair) мав відбутися 10-15 травня в американському місті Анахайм, штат Каліфорнія. В березні 2020 року організатори конкурсу – Society for Science & the Public – повідомили, що захід скасовано через пандемію.

Минулого тижня було оголошено про проведення Virtual Regeneron International Science and Engineering Fair (ISEF). Virtual Regeneron ISEF 2020 відбудеться 18-22 травня. Всі учасники віртуального фіналу зараз проходять онлайн реєстрацію та готуються до захисту своїх робіт у форматі відеопрезентацій.

Крім того, всі конкурсанти зможуть стати учасниками віртуальних панельних виступів та майстер-класів від видатних вчених, Нобелівських лауреатів і представників найбільших технологічних компаній.

«Ми дуже раді, що зможемо зібрати разом наукову спільноту, щоб провести цей неймовірний захід, на якому студенти зі всього світу матимуть можливість почути провідних вчених, нобелівських лауреатів та впливових підприємців», - сказала Майя Ажмера (Maya Ajmera), президент та генеральний директор Society for Science & the Public.

Епідемія коронавіруса COVID-19 та масовий карантин змінили плани більшості міжнародних заходів: спортивних, видовищних, наукових. Але організатори ISEF вважають за необхідне надати фіналістам можливість реалізувати себе, представити свої наукові роботи та почути видатних вчених в той час, коли світу, як ніколи раніше, потрібні сила науки та потенціал майбутніх поколінь. Фінал найбільшого міжнародного наукового конкурсу для молоді вперше за 70 років пройде у віртуальному форматі, завдяки цифровим технологіям.

Партнери «Еко-Техно Україна» активно підтримують рішення організаторів провести фінал, незважаючи на обставини.

«Нинішня ситуація у світі диктує для всіх сфер життя, і особливо для навчання, інші умови, які треба сприймати не як проблеми, а як нові виклики та можливості. Тому ідея проведення Regeneron ISEF у форматі онлайн є можливістю для кожного учня проявити самостійність, відповідальність та зосередженість – саме ті якості, які так важливі для майбутніх науковців та інженерів. Історія не раз доводила, що будь-які соціальні та природні явища, які залишали помітні наслідки, завжди ставали каталізатором для розвитку науки, націленої на зменшення впливу негативних факторів та покращення життя у майбутньому. Я впевнений, що умови, у яких проводиться конкурс, допоможуть краще розкрити потенціал кожного учасника, а також отримати цікаві та новаторські ідеї», – зазначив Максим Даценко, генеральний директор компанії ENSOF.

Нагадуємо переможців Національного этапа «Еко-Техно 2020», які представлятимуть Україну на міжнародному віртуальному фіналі:

1. Малярчук Єва, проект: «Попередження конфліктів в учнівському колективі середнього та старшого шкільного віку як інструмент превенції булінгу», 11 клас, Нетішинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 Хмельницька обл.
2. Кислова Анастасія, проект: «Вирішення проблеми надлишкової ваги людства шляхом вибору посуду для подачі їжі», 10 клас, Вище професійне училище №33 м. Київ.
3. Віктосенко Юлія, проект «Отримання каротиноїдів через утворення композиту Zn-Al подвійно-шаровий гідроксид – каротиноїд IN VITRO в середовищі фрешів овочів та фруктів», 9 клас, «Хіміко-екологічний ліцей» Дніпропетровська обл.
4. Неруш Руслан, проект «Нова методика оцінки процесу дигресії екосистем», 11 клас, «Маріупольський технічний ліцей», Донецька обл.
Конкурс в цьому році підтримали: ENSOF (InterSchoolTM), корпорація Syngenta, компанія ColorWay, Panasonic, бренд goodram, Міжнародний Дитячий Університет «Youth Flow Academy», Національний центр «Український дім», компания «EDG», Fly Technology та ін.

Конкурс Еко-Техно Україна проходить під патронатом Міністерства освіти та науки України.

Слідкуйте за інформацією на https://www.facebook.com/EcoTechnoUkraine/
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі