Фонд гарантування достроково погасив частину кредиту НБУ у сумі 400 млн грн.

Фонд гарантування достроково погасив частину кредиту НБУ у сумі 400 млн грн.
10 серпня 2017 року Фонд гарантування вкладів здійснив дострокове погашення частини кредиту НБУ у сумі 400 млн грн.

Завдяки надходженням від реалізації активів банків, що перебувають у процесі ліквідації, відбулося поповнення коштів Фонду на рівні, достатньому для забезпечення безперебійної роботи, як мінімум, до кінця 2017 року. За розрахунками Фонду, створеного запасу коштів достатньо для погашення частини кредиту Національного банку України, що був залучений у 2014 році. Таке погашення не несе загрози фінансовому стану Фонду у найближчій перспективі, зменшує витрати на обслуговування боргу та є першою ознакою стабілізації системи гарантування.

Нагадаємо, що протягом 2014-2016 років для забезпечення виплат відшкодування вкладникам неплатоспроможних банків Фонд гарантування змушений був залучати кредити НБУ і Міністерства фінансів України. Вартість цих запозичень для Фонду становила від 10 до 12,5% річних. Станом на 11.08.17 залишок заборгованості Фонду за цими кредитами складає 68 224,9 млн грн, у тому числі: 8 666,3 млн грн - заборгованість за кредитами НБУ і 59 558,6 млн грн - перед Міністерством фінансів України.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі