Фонд здійснив чергове дострокове погашення частки кредиту НБУ в сумі 700 млн грн

Фонд здійснив чергове дострокове погашення частки кредиту НБУ в сумі 700 млн грн
Фонд гарантування здійснив чергове дострокове погашення частки кредиту від Національного банку України (НБУ) в сумі 700 млн грн.

За останні вісім місяців Фонд гарантування вже достроково погасив заборгованість перед НБУ на суму 4,7 млрд грн, з них 2,7 млрд грн – з початку 2018 року.

Залишок за залученими Фондом гарантування коштами станом на 26 березня 2018 року складає 63 342,9 млн грн, у тому числі:

- 3 784,3 заборгованість за кредитами НБУ;

- 59 558,6 заборгованість за векселями (перед Міністерством фінансів України).

З кінця 2017 року Фонд гарантування розробив проект Порядку дострокового погашення векселів Фонду (боргів перед Державою), який був підтриманий на Раді з питань фінансової стабільності 19 січня 2018 року. Наразі, Фонд веде консультації з Міністерством фінансів України щодо втілення на практиці цього порядку і сподівається на те, що найближчим часом прийняття відповідного рішення Кабінетом міністрів України дозволить розпочати погашення своїх боргових зобов’язань перед Державою.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі