IBI-Rating оновило кредитний рейтинг облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД»

IBI-Rating оновило кредитний рейтинг облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД»
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу іменних відсоткових незабезпечених облігацій СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» серії А на рівні uaВВВ, прогноз «стабільний».

Діяльність з оптової торгівлі лікарськими засобами та їхнього імпорту, яку здійснює СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», підлягає ліцензуванню. Розвинена мережа власних аптечних складів, а також співпраця як з українськими, так і з закордонними виробниками зумовлює стійку ринкову позицію Емітента - протягом останніх років СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» займає друге місце за обсягами поставок лікарських засобів у аптечні мережі. При цьому значний обсяг операцій з імпорту лікарських засобів та наявність валютних боргових зобов’язань зумовлюють чутливість Емітента до валютного ризику.

Чистий дохід СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» за 2018 рік збільшився до 27 252,8 млн грн (+29,1%), а за 3 міс. 2019 року – до 7 533,2 млн грн (+13,2%). Чистий прибуток за 2018 рік склав 251,2 млн грн (+34,7%), а за 3 міс. 2019 року 65,4 млн грн (за аналогічний період попереднього року – 19,7 млн. грн.). Нерозподілений прибуток зріс до 1 676,3 млн грн на 31.03.2019 р. Питома вага власного капіталу у структурі джерел фінансування діяльності Емітента становила 21%. Рівень боргового навантаження знизився і оцінюється як помірний.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», в тому числі: фінансова звітність за 2016-2018 рр. та 3 міс. 2019 року, довідкова інформація про діяльність СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», інформація про випуск облігацій серії А, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.
_______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі