IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я»

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я»
IBI-Rating повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу відсоткових облігацій ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» серій A-E на рівні uaA з прогнозом «стабільний».

Емітент облігацій входить до числа найбільших вітчизняних виробників фармацевтичної продукції. Виробництво та реалізація лікарських засобів залежить від державного регулювання, насамперед, ліцензування діяльності.

Чистий дохід ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я» за 2016 рік збільшився, порівняно з попереднім роком, на 14,7% і склав 1 493,4 млн грн. Приріст чистого доходу за 6 міс. 2017 року, проти аналогічного періоду попереднього року, склав 8,6% – до 735,5 млн грн. Вагому частину чистого доходу формує експортна виручка, що диверсифікує його ринки збуту та знижує чутливість до коливань валютних курсів. Діяльність Емітента за підсумками 2016 року та 6 міс. 2017 року була прибутковою – чистий прибуток склав 52,3 млн грн та 52,7 млн грн відповідно.

Розміщення відсоткових облігацій, що є об’єктом рейтунгування, а також отримання позик нерезидентів та банківського кредиту зумовило зростання обсягу боргу. При цьому враховуючи довгостроковість зобов’язань, а також позитивну динаміку фінансових результатів, рівень боргового навантаження оцінюється як прийнятний.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», в тому числі: фінансова звітність за 2014-2016 рр. та 6 міс. 2017 року, довідкова інформація про діяльність ТОВ «Фармацевтична компанія «Здоров’я», інформація про випуск облігацій серій A-E, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі