IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «ЮНЕКС БАНК» на рівні uaBBB

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПАТ «ЮНЕКС БАНК» на рівні uaBBB
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПАТ «ЮНЕКС БАНК» на рівні uaВВВ, прогноз «у розвитку». Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджено на рівні «4» (висока надійність).

Підтвердження рейтингів ПАТ «ЮНЕКС БАНК» обумовлено достатніми показниками капіталізації, зменшенням обсягу неробочих активів, що сприяло отриманню значного прибутку внаслідок розформування частини резервів під активні операції. Також агентство зазначає підтримання показників ефективності діяльності на прийнятному рівні, достатні показники ліквідності та збалансованість активів та пасивів за строками до погашення. В свою чергу, зберігається концентрація активних та пасивних операцій в розрізі основних контрагентів. На рейтинги банківської установи також впливає збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектора та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

ПАТ «ЮНЕКС БАНК» здійснює свою діяльність на банківському ринку з 1993 року. Основним акціонером банківської установи виступає ТОВ «Челсі» (м. Кривий Ріг), якому належить 99,34% акцій. Бенефіціарним власником банку є Новинський Вадим Владиславович. Регіональна мережа установи налічує 22 відділення в 10 областях України. За підсумками 9 місяців 2017 року ПАТ «ЮНЕКС БАНК» отримало прибуток у розмірі 82,4 млн грн.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ «ЮНЕКС БАНК», в тому числі: річна фінансова звітність за період 2014-2016 рр. та 9 місяців 2017 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі