IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» на рівні uaA

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» на рівні uaA
Рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» на рівні uaA, прогноз рейтингу «стабільний».

ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» здійснює страхову діяльність з 1999 року. Акціонерами компанії виступають 4 фізичні особи – резиденти України. Свою діяльність страховик здійснює на підставі 17 ліцензій (5 обов'язкових і 12 добровільних видів страхування). За підсумками 9 місяців 2016 року ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» займало такі позиції серед 280 учасників ринку страхування (non-life): активи – 54 місце; власний капітал – 48 місце; валові страхові платежі – 45 місце; валові страхові виплати – 33 місце; страхові резерви – 55 місце.

За підсумками 2016 року ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» залучило страхових платежів на загальну суму 57,2 млн. грн., що на 17% перевищило результат 2015 року та обумовлено нарощенням обсягу премій за пріоритетним для страховика видом страхування – медичним страхуванням. За підсумками минулого року було здійснено страхові виплати на загальну суму 36,5 млн. грн. У минулому році основна діяльність ПрАТ «СК «РАРИТЕТ» була збитковою; у свою чергу, за рахунок від’ємного значення податку на прибуток, та нарощення результату від фінансових операцій, чистий фінансовий результат за 2016 рік був додатним та склав 15 тис. грн.

Підтверджений рівень рейтингу страховика обумовлений достатньою диверсифікацією активів, якими представлені страхові резерви та високими показниками капіталізації. Разом з цим, діяльності Компанії притаманна концентрація страхового портфеля за видами страхування, невисока диверсифікація розміщених депозитів в розрізі банківських установ, значний обсяг інвестицій в цінні папери з обмеженою ліквідністю, а також збиткова основна діяльність та високе значення комбінованого показника збитковості. В свою чергу, Рейтингове агентство зазначає високі показники платоспроможності – станом на 01.01.2017 р. фактичний запас платоспроможності перевищував нормативний у понад 6 разів.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «СК «РАРИТЕТ», в тому числі: річна фінансова звітність за 2014-2016 рр., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі