IBI-Rating підвищило кредитний рейтинг ПАТ АКБ «Львів» до рівня uaA- з прогнозом «у розвитку»

IBI-Rating підвищило кредитний рейтинг ПАТ АКБ «Львів» до рівня uaA- з прогнозом «у розвитку»
IBI-Rating повідомляє про підвищення кредитного рейтингу ПАТ АКБ «Львів» до рівня uaA- зі зміною прогнозу на «у розвитку». Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджено на рівні «5».

ПАТ АКБ «Львів» працює на банківському ринку з жовтня 1991 року. До червня 2018 року кінцевим бенефіціаром установи виступала фізична особа – громадянин Ісландії Маргеір Петурсон. У вересні 2017 року ПАТ АКБ «Львів» подало необхідну документацію до Національного банку України щодо погодження інвестиції нового стратегічного акціонера – незалежної швейцарської компанії з управління активами ResponsAbility Participations AG. Наприкінці червня поточного року Національний банк погодив придбання контролю над 51% акцій банку швейцарською компанією. Інші 49% акцій надалі належатимуть існуючому акціонеру Маргеіру Петурсону. ResponsAbility Participations AG – провідна компанія з управління активами у сфері інвестицій, яка здійснює фінансування шляхом залучення позикового капіталу та фінансування за рахунок власних ресурсів у країнах з економікою, що розвивається. Акціонери компанії – це ряд авторитетних установ на швейцарському фінансовому ринку.

Упродовж аналізованого періоду регіональна мережа ПАТ АКБ «Львів» поповнилась новим сучасним відділенням у м. Львів. Отже, наразі банк представлений Головним офісом та 22 відділеннями у 7 областях України, в т. ч. у столичному регіоні. За результатами 2017 року фінансовий результат банку був від’ємним, що обумовлено формуванням значного обсягу резервів під активні операції. В свою чергу, у І кварталі поточного року ПАТ АКБ «Львів» спрацювало з чистим прибутком у розмірі майже 2 млн грн.

Підвищення кредитного рейтингу ПАТ АКБ «Львів» обумовлено входженням до складу акціонерів нового стратегічного інвестора, наявністю фінансової підтримки з боку власників банку, позитивною динамікою основних фінансових показників, прийнятною диверсифікацією ресурсної бази в розрізі джерел фінансування, кредиторів і галузей економіки. Додатково слід зазначити прибуткову діяльність установи, достатні показники ліквідності та ефективності діяльності. Разом з тим, Рейтингове агентство зазначає наявність концентрації клієнтського кредитного портфеля за основними позичальниками, а також збереження складної ситуації в економіці, що обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПАТ АКБ «Львів», в тому числі: річна фінансова звітність за період 2015-2017 рр. та 3 міс. 2018 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі