IKEA офіційно запустила інтернет-магазин в Україні

IKEA офіційно запустила інтернет-магазин в Україні

Компанія IKEA офіційно повідомила про запуск інтернету-магазина в Україні.

Про це розповіли в прес-службі компанії. Інтернет-магазин працюватиме за адресою ikea.ua.

На момент запуску на сайті доступні 3600 товарів, всі ціни — в гривнах.

Скільки коштує доставка

Забрати товари можна буде в пунктах видачі, а також через службу доставки.

Вартість доставки малогабаритних товарів на вказану адресу — 99 грн.
Доставка вантажівкою — 699 грн.

Купити онлайн: офісні крісла

Безкоштовно товар можна забрати в пунктах видачі. На лівому березі Києва — в «Ашан Рів Гош» (Auchan Rive Gauche), на правом— в гіпермаркеті Metro Cash & Carry, який знаходиться за адресою Кільцева дорога, 1В.

Доставку можна запланувати на певну дату.

Після запуску інтернету-магазина компанія готується запустити свій перший офлайн-магазін у форматі city store в Києві. Його запустять в Blockbuster Mall. Точна дата не повідомляється.

"Оголошуємо про початок роботи в Україні із запуску онлайн продажів", - заявили у компанії.

IKEA заявила, що пропонує українським покупцям "близько 3 600 доступних товарів та рішень для домашнього оздоблення".

Купити онлайн: М'які уголки на кухню

"Хоча ми робимо все, щоб гарантувати безперебійний досвід електронних покупок нашим клієнтам, у випадку можливих затримок у перші кілька днів роботи будемо вдячні за терпіння", - додали в компанії.

Ще у вересні 2017 року компанія ухвалила рішення про вихід на український ринок, а у грудні оголосила про нього.

Проте вже у 2018 році очікування на відкриття повноформатного магазину не виправдались. Компанія повідомила, що це буде "новий міський формат", а не звичний для Європи величезний торговий центр.

В червні 2019 року компанія почала набирати персонал, проте через проблеми з торговими площами відкриття магазину відклалось.

Відкриття планувалось на весну 2020 року, але воно затягнулось.

IKEA загалом вже 15 років намагалася зайти на українських ринок.

Спочатку компанія хотіла відкрити магазин в Україні у 2005 році, потім - у 2007 та 2008 роках, третій захід зараз став успішним.

Компанія вела переговори в Україні, але їй довго так і не давали можливості розпочати бізнес тут. Окрім проблеми з виділенням земельної ділянки, були намагання представників київської влади "стати локальними партнерами IKEA в Україні".

ЗМІ писали про те, що від компанії начебто вимагали хабарі та відкати, а це для шведського гіганта, який звик працювати за правилами, неприпустимі речі.
Копирайт изображения PA Media

У 2014 році почалась війна на Донбасі, й це був не найкращий час через економічну кризу та ситуацію з безпекою.

Скандинавський бізнес дуже серйозно ставиться до правил та законодавства країни, а також має нульову толерантність до корупції. Інвестори детально вивчають ситуацію всередині країни і лише потім ухвалюють рішення, заходити чи ні.

Як вказують співрозмовники ВВС News Україна в компанії, початку виходу на український ринок також могло сприяти перепідпорядкування з 2017 року українського напрямку з московського офісу на східноєвропейський.

______________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі