Імпорт оливкового масла в Україну зріс в 3 рази

Імпорт оливкового масла в Україну зріс в 3 рази
У 2020 році було імпортовано 3,8 тис. тонн оливкової олії, що на 56% більше показника за аналогічний період попереднього року.

Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ), передає Нова Влада.

Відзначається, що основними постачальниками оливкової олії в Україні є Італія, Іспанія і Греція, на частку яких припадає 85% всіх поставок.

Виробництвом оливкового масла займається лише 35 країн світу. При цьому, найбільшим виробником є ​​Іспанія, на частку якої припадає 50% світового обсягу виробництва даного продукту. Далі йдуть Греція, Туніс і Італія.

"Хоча оливкова олія набирає все більшої популярності в Україні, її частка в загальному фонді споживання олій різних видів займає не більше 7-8%", - відзначають аналітики УКАБ.

За даними УКАБ, протягом останніх п'яти років імпорт оливкового масла збільшився в три рази. Так, в 2016 році було імпортовано 1,2 тис. тонн продукту, в 2020 році - 3,8 тис. тонн.




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі