Як вибрати якісну свіжу рибу: головні секрети

Як вибрати якісну свіжу рибу: головні секрети
Рибу можна приготувати десятками різних способів. Посмажити в паніровці, запекти в духовці чи на грилі, або ж просто засолити. Зовсім не важливо, який варіант ви оберете. У будь-якому випадку, вийде надзвичайно смачно. Але запорукою максимальної користі страв є правильний вибір риби. Сьогодні ми розкажемо все, що знаємо про цю справу!

Найважливіші аспекти вибору риби


Морепродукти дуже швидко псуються та стають непридатними до вживання. Тож ретельно оглядайте рибку перед покупкою:

Особлива увага — тушці. Філе має бути пружним та щільним. Спробуйте натиснути на тушку риби: вона має легко повертати форму після натискання. Також, якщо філе занадто м'яке, це може свідчити про те, що воно декілька разів заморожувалося й розморожувалося.
Не забудьте про луску. Вона має блищати та переливатися на сонці. Якщо луска мутна — відмовтеся від покупки. Також приводом для відмови від риби є будь-які темні плями, неоднорідне забарвлення.
Зазирніть рибині в очі. Очі, як і луска, теж не мають бути мутними: це обов'язкове правило.
Колір жабр. Зверніть увагу на відтінок жабр. Вони мають бути темно-червоними: не сірими, коричневими чи з плямами. Темно-червоні жабра — одна з найважливіших ознак свіжої та якісної риби.


Читати далі...
_______________________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі