Юлія Берещенко: «Мені вдалося зібрати колектив, який зможе продовжити розпочате»

Юлія Берещенко: «Мені вдалося зібрати колектив, який зможе продовжити розпочате»
Сьогодні – останній день роботи Юлії Берещенко на посаді директора Департаменту консолідованого продажу активів Фонду.

За 14 місяців роботи у Фонді Юлії Берещенко та очолюваному нею департаменту вдалося вдосконалити систему реалізації активів неплатоспроможних банків. Упродовж останнього року було забезпечено максимальну відкритість та прозорість процесу продажу.

Зокрема, сьогодні на Інформаційному порталі Фонду для всіх активів, що виставляються на продаж, публікуються паспорти, у яких міститься уся інформація, що не порушує банківську таємницю. Крім того, Фондом започатковано практику публікації реєстрів активів неплатоспроможних банків, їх оцінки, визначеної незалежними суб’єктами оціночної діяльності, щомісячні результати продажу та імена покупців.

Та найголовніше – з лютого 2017 року всі аукціони з продажу активів було переведено на систему Prozorro.Продажі, розроблену за ініціативи Фонду у співпраці із проектною командою Prozorro та ГО «Transparency International Україна». Спільно із останніми змінами до нормативних актів Фонду, цей крок дозволив суттєво розширити коло покупців та надати всім потенційним інвесторам доступ до активів банків, що ліквідуються.

«Від самого початку роботу у Фонді я розглядала як річний проект, як те що англійською називається «change management». Маючи міжнародний досвід продажу активів, ми з командою докладали усіх зусиль, аби запровадити основні елементи передових західних практик та забезпечити максимальну прозорість і справедливість процесу продажу. Ми робили усе, аби створити конкуренцію, розширити коло учасників аукціонів, і у результаті – отримати вищі ціни продажу та більші надходження для розрахунку з кредиторами банків. Усе, що вдалося зробити, стало можливим завдяки підтримці директора-розпорядника Фонду, його готовності змінювати роботу та впроваджувати нові підходи. Швидких результатів ми не очікували, адже ринок проблемних активів в Україні ще не сформований. Та, думаю, мені вдалося зібрати досить непоганий колектив у департаменті, який безумовно зможе продовжити розпочату справу», – сказала Юлія Берещенко.

За її словами, подальший успіх розпочатих реформ системи продажу активів банків, що ліквідуються, залежить і від ефективності правоохоронної та судової систем і роботи Державної виконавчої служби, що мають захищати права кредиторів в Україні. Адже без дієвої системи стягнення заборгованості, продати за максимальною ціною фінансові активи неможливо навіть при найпрозоріших процедурах аукціону.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі