Кашель у дитини: як розпізнати небезпеку

Кашель у дитини: як розпізнати небезпеку
Кашель — досить поширене явище, особливо у дітей. Найчастіше він супроводжує ГРВІ і не несе серйозних загроз здоров'ю, тому не сприймається батьками, як щось серйозне. Особливо якщо у малюка немає температури, горло чисте, а на вулиці літо. Але чи дійсно кашель такий безпечний? Педіатр медичних центрів Into-Sana Надія Валанцевич розвіює міфи про дитячий кашель і розповідає, коли батькам потрібно бити на сполох.

Причин кашлю може бути безліч. І тут важливо розуміти, що кашель — це саме симптом, а не самостійне захворювання. А значить — за ним завжди стоїть ще якась проблема зі здоров'ям. За своєю суттю кашель — це захисний механізм, який допомагає очистити дихальні шляхи від мікробів, вологих виділень або сторонніх тіл.
Найчастіші причини кашлю — ГРВІ, запальні процеси і пересушене повітря в приміщенні, де перебуває дитина. У більш серйозних випадках кашель можуть спровокувати і алергії, і порушення роботи травної системи, і вади серця, і багато іншого. Але ці причини кваліфіковано виявити може тільки фахівець.

Що ж можуть зробити батьки самостійно? Проаналізувати кашель дитини і зрозуміти, записати її на прийом до лікаря в плановому порядку, або ж медична допомога потрібна негайно. Для цього важливо вивчити, які симптоми яким захворюванням можуть відповідати. Пам'ятку наводимо нижче:

● Сухий кашель, що через кілька днів переходить у вологий і супроводжується температурою — вірна ознака ГРВІ. Якщо наявний синусит, кашель буде особливо інтенсивним вранці та ввечері.
● Тривалий сухий кашель у поєднанні з нежиттю, що мучить дитину переважно ночами — найімовірніше, алергічна реакція.
● Тривалий сухий кашель без інших ознак — часто свідчить про трахеїт або фарингіт.
● Гавкаючий, грубий кашель — симптом ларингіту.
● Різкий нападоподібний кашель при неспокійній поведінці дитини, задуха — говорять про наявність у дихальних шляхах стороннього тіла. У такому випадку потрібно терміново вживати заходів з порятунку дитини, це дуже небезпечний стан!

Також обов'язково зверніться до лікаря, якщо у вологих виділеннях при кашлі є кров або якщо дитину мучать незрозумілі виснажливі напади кашлю. Пам'ятайте, що відкладання лікування і самолікування в таких ситуаціях можуть призвести до дуже тяжких наслідків!
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі