Харківський аеропорт підбив підсумки своєї роботи в січні

Харківський аеропорт підбив підсумки своєї роботи в січні
У січні 2021 року загальний пасажиропотік Міжнародного аеропорту «Харків» склав 35,6 тисячі людей. Цей показник досяг лише 32% від торішнього, адже в’їзд до низки країн досі обмежений через карантин.

Міжнародними рейсами скористалися 31,8 тисячі пасажирів, внутрішніми — 3,8 тисячі. Кількість рейсів досягла 208 у порівнянні з 435 торішніх. Найпопулярнішими напрямками стали Стамбул, Шарм-ель-Шейх, Київ, Кайсері та Краків.

Відновлення і запуск нових рейсів

Попри невизначені строки карантинних обмежень у світі, авіакомпанії готуються до активного літнього сезону. Українська лоукост-авіакомпанія SkyUp Airlines вже відкрила продаж квитків за чотирма новими напрямами: до Братислави (Словаччина), Родосу та Іракліона (Греція) та Ларнаки (Кіпр). Перельоти починаються у квітні-травні. Також у травні, але ще раніше за розкладом, перельоти до Ларнаки відкриває Wizz Air.


5 березня в аеропорту почнеться активне відновлення старих докарантинних рейсів. Авіакомпанії SkyUp Airlines, Wizz Air та Ryanair знову літатимуть за 18 знайомими напрямками.
Відновлюються рейси до:
- Польщі: Вроцлава, Гданська, Кракова і Познані.
- Італії: Ріміні та Венеції.
- Німеччини: Берліна та Дортмунда.
- Європейських столиць: Праги (Чехія), Відня (Австрія), Будапешта (Угорщина), Таллінна (Естонія), Вільнюса (Литва).
- Та популярних туристичних міст: Барселони (Іспанія), Батумі (Грузія), Бургаса (Болгарія).

Водночас обмеження в’їзду до цих країн для деяких категорій громадян продовжують діяти. Тож перед плануванням подорожі радимо перевірити правила відвідування потрібної країни і правила в’їзду до України.

Весняні рейси до курортних міст

З березня туристам доступні тури до Шарм-ель-Шейха, Хургади (Єгипет) та Стамбула (Туреччина). У квітні також запустяться перельоти до Анталії та Бодрума (Туреччина). Країни відкриті для подорожей, але вимагають дотримання певних правил.

В’їзд до Туреччини можливий після надання довідки про негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону. Дітям до шести років тест не потрібен. Окрім цього, пасажир має придбати страховий поліс на COVID-19. Це можна зробити онлайн, у туроператора, під час купівлі авіаквитків або в аеропорту Туреччини після прибуття.

Пасажири, що прилітають до Єгипту, також мають надати негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону.

Довідкова інформація
Міжнародний аеропорт «Харків» — один з ключових інфраструктурних об'єктів Харкова. Інвестиції в його реконструкцію було надано групою компаній DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки ключових інфраструктурних об'єктів «першої столиці» до проведення Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році (Євро-2012). Інвестиції бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, склали понад 107 млн доларів. Держава інвестувала порівнянну суму в реконструкцію належного йому аеродрому. Серед авіакомпаній, що здійснюють регулярні міжнародні авіарейси з Харкова, лідери міжнародних пасажирських авіаперевезень — Wizz Air, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, LOT Polish Airlines, SkyUp Airlines, МАУ і багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі