ХПІ готує договір з датською компанією, що спеціалізується на вітроенергетиці

ХПІ готує договір з датською компанією, що спеціалізується на вітроенергетиці
6 липня НТУ «ХПІ» відвідала делегація датської компанії BIIR. Мета візиту — обговорення співпраці в навчанні студентів та працевлаштуванні випускників Політеху. Компанію представили менеджер BIIR Ukraine Єппе Мьолленбах Мортенсен (Jeppe Møllenbach Mortensen) і голова відділу по роботі з персоналом компанії Ірина Черненко.

З боку НТУ «ХПІ» в переговорах взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи професор Геннадій Хрипунов, завідувач кафедри динаміки і міцності машин (ДММ) професор Геннадій Львов, доцент кафедри ДММ Олексій Ларін і представники кафедри промислової та біомедичної електроніки університету: професор Володимир Замаруєв і доцент Олександр Єресько.

«Ми зацікавлені, в першу чергу, в машинобудуванні, проектуванні механічних систем для поновлюваних джерел енергії, а найголовніший наш інтерес — це випускники спеціальностей «Комп’ютерна механіка» та «Промислова електроніка», — зазначив менеджер BIIR Ukraine Йеппе Мортенсен.

«Для нас, як для технічного вишу, дуже важливо, щоб студенти мали можливість працевлаштуватися в сучасні компанії в сфері машинобудування та інших видів інженерії», — підкреслив у своїй промові проректор НТУ «ХПІ», професор Геннадій Хрипунов.
Учасники переговорів розглянули потенціал і ключові можливості для спільної діяльності ХПІ та BIIR. На думку вчених і представників компанії, найбільш перспективний варіант освітнього співробітництва — проходження переддипломної практики кращими студентами в українському представництві компанії. Там студенти зможуть застосувати свої знання в реальних проектах компанії і виконати необхідні дослідження для підготовки магістерських дипломних робіт на своїй кафедрі.

Мета співпраці також — працевлаштування в компанії кращих випускників відповідних спеціальностей, які мають необхідну кваліфікацію і професійний рівень. Як зазначила керівник відділу по роботі з персоналом BIIR Ірина Черненко, в датській фірмі вже успішно працюють понад 10 випускників НТУ «ХПІ» різних років. «Ми маємо гостру потребу у фахівцях, яких випускає ваш інженерно-фізичний факультет за спеціальністю «Комп’ютерна механіка», а також електромашинобудівний факультет, кафедра промислової та біомедичної електроніки, і готові їх брати на роботу», — запевнила Ірина Черненко.

Гості ХПІ відвідали кафедру динаміки і міцності машин інженерно-фізичного факультету вузу, де ознайомилися з розробками політехніків і детально обговорили майбутню співпрацю з безпосередніми керівниками магістрантів відповідно до напрямів, що цікавлять компанію.

За результатами переговорів заплановане підписання найближчим часом Договору про співробітництво між НТУ «ХПІ» та BIIR. Приступити до його реалізації планується вже з 1 вересня 2017 року.

Довідка:

BIIR — інженерно-консалтингова компанія, заснована в 2008 році в місті Орхус, Данія. У 2013 році був відкритий український офіс в Одесі. Компанія спеціалізується на проектах з використання вітроенергетики та інших відновлюваних джерел енергії, видобутку і транспортування газу і нафти. BIIR надає послуги з розробки продуктів в області енергетики (конструювання та проектування механічних і електричних систем, розробка програмного забезпечення, промисловий дизайн і т.д.), управління проектами, впровадження систем контролю якості, оцінки концептів і бізнес-планування.



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі