ХПІ визнали українським лідером з працевлаштування випускників

ХПІ визнали українським лідером з працевлаштування випускників
НТУ «ХПІ» завоював гран-прі в конкурсній рейтинговій номінації «Лідер з працевлаштування випускників», ставши першим серед українських вузів.

Нагороду Політех отримав на урочистій церемонії соціального проекту «Гордий вчитися в Україні». Захід проходив 28–30 вересня в Києві у рамках III Міжнародної професійної спеціалізованої виставки «ЗНО—2016. Освіта в Україні. Освіта за кордоном».

У конкурсі взяли участь понад 20 українських вищих навчальних закладів.

Мета заходу — підвищення престижу і конкурентоспроможності вищої освіти України, щоб абітурієнти віддавали перевагу навчанню у вітчизняних вишах. Для цього створені соціальні проекти «Гордий вчитися в Україні» та «Згадай про Alma Mater. Подякуй за освіту». Вони покликані підтримувати і популяризувати українську освіту, показувати переваги, досягнення національної освіти, консолідувавши навчальні заклади країни.
Організатор виставки — ТОВ «ЛідерЕкспоЦентр».

Довідка:

В НТУ «ХПІ» існує дворівнева система сприяння працевлаштуванню випускників. Кафедри активно підтримують контакти з профільними підприємствами, відслідковуючи їх потреби. Протягом навчання студенти проходять виробничу практику на підприємстві за своєю спеціальністю.

Кожного року навесні кафедри запрошують представників підприємств на відкриті презентації випускників для зустрічей зі студентами останніх курсів та укладання тристоронніх договорів про працевлаштування, за якими випускник набуває статусу молодого спеціаліста. За договорами знаходять роботу більше 90 % випускників.
Починаючи з 2005 року Центр кар'єри НТУ «ХПІ» спільно з Харківським обласним центром зайнятості та ОСС «Студентський Альянс» НТУ «ХПІ» проводять в університеті ярмарок вакансій. Щорічно понад 3000 студентів ХПІ мають можливість поспілкуватися з роботодавцями безпосередньо, отримати більше інформації про вимоги до претендентів, і, звичайно, знайти роботу —тимчасову або постійну.

Так, в 2016 році в XI щорічному Ярмарку робочих місць «Політех —2016» взяли участь понад 70 компаній і підприємств, в числі яких: виробничі — Індустріальна група УПЕК, Харківський машинобудівний завод ФЕД, Турбоатом, Завод ім. Малишева, Харківський плитковий завод, IT компанії — Nix Solutions, Epam Systems, DataArt, Telesens і великі транснаціональні компанії — Philip Morris Україна, Nestle, СанІнБев Україна та багато інших.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі