ХПІ запрошує на Олімпіади роботів

ХПІ запрошує на Олімпіади роботів
Дві масштабні олімпіади з робототехніки — IV Всеукраїнська студентська олімпіада «Комп'ютерні системи штучного інтелекту» та унікальний проект ХПІ — II Всеукраїнська олімпіада для школярів «ROBOFEST Kharkiv 2019» відбудуться 16-18 квітня на базі НТУ «ХПІ». Вони об'єднають учасників з різних регіонів України: Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, Сум, Херсона та інших. Організатор — кафедра обчислювальної техніки та програмування (ОТП) НТУ «ХПІ».

Мета — перевірити рівень знань з математики, фізики, програмування, робототехніки, механіки, популяризувати серед студентів технічні знання і сучасні напрямки розвитку науки і техніки, надати їм можливість отримати практичні навички створення складних мехатронних систем.

Учасниками Всеукраїнської студентської олімпіади «Комп'ютерні системи штучного інтелекту» стануть студенти вишів Харкова, Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Кривого Рогу, Дніпра, Полтави, Сум, Херсона, інших міст України, а також представники Білорусі. Серед конкурсантів «ROBOFEST Kharkiv 2019» — школярі з Харкова, Одеси, Бердянська, Сум, Кривого Рогу, Херсона, Львова, Вінниці, інших міст.

Олімпіада буде проходити в два тури:

I тур — теоретичний, учасникам буде запропоновано ряд завдань, як з дисципліни «Системи штучного інтелекту», так і з дисциплін базової підготовки програмістів (теорія алгоритмів, програмування, теорія інформації та кодування та ін.). За його підсумками (кількістю балів) оргкомітет визначить конкурсантів для II туру.

II тур — практичний, що містить три номінації: «Слідування за лінією», «ROBORACE», «Сумо».
Переможці олімпіад визначаються в командній першості за результатами номінацій (інформація буде опублікована на сайті: http://web.kpi.kharkov.ua/otp/uk/).

Також паралельно пройде «ROBOFEST Kharkiv 2019» для українських школярів, серед номінацій — «Слідування за лінією» і «Сумо».

Графік олімпіад:

16.04.2019 — реєстрація та поселення до 14:00 (місце — НТУ «ХПІ», Вечірній корпус, кімн. 311);
16.04.2019 — відкриття олімпіади (14:00), консультації;
17.04.2019 — I тур олімпіади (з 10:00 до 13:00, місце — НТУ «ХПІ», Електротехнічний корпус ауд. 104); підбиття підсумків (14:00), тренування (з 14:00 до 18:00, місце — спорткомплекс НТУ «ХПІ» (адреса вул. Алчевських, 50а).
18.04.2019 — II тур олімпіади (місце — спорткомплекс НТУ «ХПІ» (адреса вул. Алчевських, 50а): 1-а частина — тренування (з 8:00), 2-га частина — змагання роботів (з 11:00) в номінаціях «Слідування за лінією», «ROBORACE» і «Сумо»; підбиття підсумків (15:00), урочисте закриття олімпіади (16:00).

Контакти: Хавіна Інна Петрівна 050-100-78-16, inna.khavina25@gmail.com.

Оргкомітет розміщує учасників з інших міст в гуртожитках НТУ «ХПІ» за попередніми заявками.

Інформаційну та фінансову підтримку олімпіад надають: приватна компанія «Індустріальна група УПЕК», міжнародна компанія з розробки програмного забезпечення «EPAM», міжнародна IТ-компанія «SoftServe», міжнародна IТ-компанія «Intetics», український офіс інженерно-консалтингової компанії з Данії «BIIR», фірма «Харків-Кондитер», клуб історичної реконструкції «Князь».

Довідка:

Практичний тур олімпіад складається з таких номінацій:

«слідування за лінією» — роботи в автономному режимі повинні за максимально короткий час пройти від старту до фінішу складну трасу з перехрестями і зоною інверсії. Переможцями стануть команди трьох автономних роботів, які прийдуть першими до фінішу за результатами трьох спроб; спроба фіксується за допомогою електронного таймера;
«ROBORACE» (змагання, схоже на «Формула F1», але для роботів) — в автономному режимі роботи повинні за мінімальний час пройти трасу в складних умовах масового старту всіх роботів;
нова номінація «сумо».

Роботи, які беруть участь в змаганнях, зібрані учасниками самостійно і відрізняються за зовнішнім виглядом і внутрішнім складом.

Кафедра обчислювальної техніки та програмування, яка є базою для олімпіади «Комп'ютерні системи штучного інтелекту», має ряд сучасних наукових досліджень в галузі розробки систем управління асинхронним дизель-поїздом, інтелектуальних систем підтримки прийняття рішень для технологічних процесів механічної обробки різанням, кібербезпеки, створення сучасних інформаційних систем, комп'ютерних технологій і робототехніки.
__________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі