Київстар отримав ліцензії на 4G в діапазоні 1800 МГц

Київстар отримав ліцензії на 4G в діапазоні 1800 МГц
12 квітня Київстар отримав ліцензії на право запускати мобільний інтернет 4G в Україні в діапазоні 1800 МГц. Лідер телеком-ринку України з базою в 26,5 млн абонентів, придбав на аукціонах найбільше частотного спектра для розвитку 4G-зв'язку: в 2600-му діапазоні – 30 МГц, в 1800 діапазоні – 70 МГц. Київстар заплатив за спектр і конверсію майже 4 млрд грн, без урахування витрат на обладнання.

Інвестиції в спектр вкрай важливі – від кількості частот залежить пропускна здатність мережі і, відповідно, якість зв'язку. Для ефективного використання спектра і забезпечення якнайбільшої кількості абонентів доступом до сучасних технологій, Київстар встановив максимальну кількість базових станцій в діапазоні 2600 МГц*. 512 базових станцій, розташовані в місцях істотного навантаження на мережу в Києві, Дніпрі, Одесі, Львові, Харкові, Тернополі, Вінниці, Ужгороді, Хмельницькому, на курортах і в пунктах перетину кордонів: Затока, Кароліно-Бугаз, Кирилівка, Ясиня, Поляниця, Чоп, Рава-Руська, Старовойтове, Краковець, Устилуг, Шегині.

«Ми інвестували майже 4 млрд грн в запуск 4G, без урахування витрат на розвиток мережі – більше конкурентів – розуміючи, що доступ до нових технологій повинен бути у кожного абонента Київстар. Ми чекаємо можливості запустити мобільний інтернет четвертого покоління в діапазоні 1800 МГц, щоб забезпечити суцільне покриття 4G», - каже Петро Чернишов, президент Київстар, СЕО Бізнес Одиниці Євразія VEON.

Запуск 4G на частотах 1800 МГц відбудеться не раніше липня. По-перше, це умова видачі ліцензій, по-друге, все три оператора повинні провести рефармінг – обмін частотами. Технічні роботи проводяться синхронно трьома гравцями в нічний час, щоб абоненти не відчули навіть незначного погіршення зв'язку. Завдяки рефармінгу всі три оператори мобільного зв'язку України отримають безперервні смуги радіочастот, що дасть їм можливість надавати абонентам більш якісний та швидкісний мобільний інтернет 4G.

4G надається без додаткової плати згідно з діючими тарифними планами всім абонентам Київстар, чия USIM карта і смартфон підтримують цю технологію. Це можна перевірити за допомогою USSD-кодів: *245*5# виклик – для перевірки смартфона; *245*4# виклик – для перевірки SIM-карти. Замінити SIM-карту на USIM можна самостійно – деталі за посиланням: https://kyivstar.ua/ru/mm/services/base/simcard_4g.

Київстар надає швидкісний мобільний інтернет з максимальною теоретичною швидкістю передачі даних в діапазоні 2600 МГц до 300 Мбіт / с, а після запуску 4G в діапазонах 2600 + 1800МГц - до 700 Мбіт / с. Більше деталей про 4G за посиланням: http://kyivstar.ua/4g.

* Більш детальну інформацію про кількість дозволів для базових станцій можна подивитися на сайті Українського Державного Центру радіочастот або в додатку Base Stations.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі