Київстар першим серед телеком-операторів запускає послугу Mobile ID* для всієї країни

Київстар першим серед телеком-операторів запускає послугу Mobile ID* для всієї країни
Першими містами, в яких з’являється можливість підключити Mobile ID – інструмент мобільної цифрової ідентифікації та електронного цифрового підпису - стали Київ, Дніпро, Івано-Франківськ, Одеса, Харків, Херсон, Вінниця, Хмельницький, Львів, Житомир та Черкаси.

Загалом у цих містах відкрито 22 точки видачі SIM-карт Mobile ID та сертифікатів від АЦСК (акредитованого центру сертифікації ключів) органів юстиції. Їх можуть отримувати фізичні особи-підприємці, контрактні абоненти та корпоративні клієнти Київстар з будь-якого населеного пункту України.

«Це дуже визначна подія і для Київстар, і для всієї України, адже Mobile ID – це крок до більш цивілізованих та швидких відносин між громадянами та державними установами, громадянами та бізнесом, а також взаємодії бізнес-структур між собою, – коментує Євген Кражан, директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар. – Зараз ми зосередили зусилля на підключенні міст-обласних центрів.¬ Уже охопили 11 міст, на початку 2019-го року оголосимо про відкриття нових пунктів. А далі будемо рухатися «у глибинку» - робити доступним підключення Mobile ID і в маленьких містах».

Проект реалізовано у партнерстві з АЦСК органів юстиції, який є кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг. Усі пункти видачі SIM-карт Mobile ID пройшли належну сертифікацію, так само, як і співробітники, відповідальні за підключення послуги користувачам.

Масштабне впровадження Mobile ID дозволить спростити надання послуг населенню державними та комерційними структурами, усунувши посередницьку ланку між джерелом надання послуг та замовником і скоротивши таким чином зайву бюрократію, черги та витрати.

«Українцям вже доступно онлайн понад 100 публічних послуг, які можуть забезпечити 80% їх потреб взаємодії з державою. – говорить Олександр Риженко, Голова Державного агентства з питань електронного урядування України. – Разом із тим рівень використання залишається доволі низьким. Одним із ключових бар'єрів є відсутність у громадян зручних, доступних та безпечних засобів електронної ідентифікації. Саме технологія MobileID та можливість підписувати е-документи за допомогою мобільного телефону мають стати "ключем" громадян до прозорих та некорупційних електронних послуг. А також стимулювати розвиток нових електронних сервісів в усіх сферах».
Сервіс Mobile ID може використовуватись для:

• отримання електронних державних сервісів (водійське посвідчення, реєстрація авто, реєстрація місця проживання, декларація про доходи, голосування та петиції, отримання соціальної допомоги);
• галузі охорони здоров'я (видача ліків, доступ до історії хвороби, моніторинг показників);
• галузі освіти (доступ до сайту навчального закладу та особистого кабінету, дистанційне навчання, отримання довідок, витягів);
• фінансового та банківського сектору (платежі, відкриття/закриття рахунків, отримання довідок, страхування, кредитування);
• корпоративного ринку (вхід до систем, документообіг, VPN, мобільність);
• онлайн-купівель та аукціонів тощо.

Київстар запрошує до співпраці сервіс-провайдерів і вже активно підключає до платформи Mobile ID нові послуги. Так, користувачі вже зараз можуть отримувати за допомогою свого мобільного телефону доступ до «Єдиної державної системи електронної ідентифікації», «Онлайн-сервісу створення та перевірки ЕЦП АЦСК органів юстиції», а також комерційних сервісів електронного документообігу «Star.Docs», «DEALS», «Megapolis.DocNet» та інших. Ще до кінця 2018 року цей перелік буде поповнено новими сервіс-провайдерами та сервісами, актуальну інформацію можна отримати за посиланням www.kv.st/mobile-id.

Підключення до Mobile ID займає лише 15 хвилин. Для цього абоненту необхідно звернутися до магазину Київстар, що має сертифіковану точку підключення**, із оригіналами паспорту та ідентифікаційного коду і безкоштовно здійснити заміну SIM-картки на нову із підтримкою Mobile ID. При цьому абонент безкоштовно отримує цифровий сертифікат фізичної чи юридичної особи строком на 1 рік. Вартість користування послугою Mobile ID вже включено у тарифні плани з щомісячною платою від 225 грн на місяць, для інших тарифних планів вона становитиме
50 грн/міс.

*Mobile ID - це сервіс, який дозволяє за допомогою мобільного телефону провести ідентифікацію особи для доступу до електронних послуг та використовувати електронно-цифровий підпис в системах електронного документообігу. Для роботи сервісу необхідний звичайний мобільний телефон і спеціальна захищена SIM-карта, яка окрім звичного телеком-функціоналу має також функцію підвищеного захисту інформації. Київстар першим серед телеком-операторів презентував демо-версію роботи послуги ще у 2015 році на прикладі «Кабінету мешканця» м. Львова, а також першим запустив послугу у дослідну експлуатацію у грудні 2017 року для групи контрактних абонентів компанії.

** актуальний перелік пунктів видачі SIM-карт Mobile ID за посиланням www.kv.st/mobile-id.



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі