Київстар профінансує 22 унікальних освітніх проекти

Київстар профінансує 22 унікальних освітніх проекти
Понад 100 вчителів з різних регіонів України розробили концепції освітніх проектів для участі в конкурсній програмі від Київстар. Найцікавіші й найперспективніші розробки в галузі точних наук буде профінансовано компанією та реалізовано в рамках міжнародної ініціативи «Зроби свій внесок» (Make Your Mark).

У квітні 2017 року президент Київстар Петро Чернишов запросив талановитих учителів узяти участь у конкурсній програмі, результатом якої є виділення грантів для реалізації освітніх ідей у галузі точних наук. Київстар висловив готовність підтримати унікальні проекти, які не передбачені шкільною програмою й не фінансуються державою.

Збирання заявок тривало цілий місяць. За цей час організатори конкурсу одержали понад 100 анкет від талановитих і небайдужих педагогів із 45 населених пунктів 19 областей України. Найбільша кількість проектів надійшла з Києва, Вінниці, Дніпра, Запоріжжя, Львова та Одеси. Серед них — пропозиції щодо обладнання інтерактивних кабінетів для уроків точних наук, створення нових освітніх майданчиків, онлайн-курсів, розвитку робототехніки тощо. Журі Київстар, яке складалося з експертів компанії, серед великої кількості заявок відібрало в 7 разів більше проектів, ніж планувалося: у фінал вийшли 22 розробки з 9 областей України. Щоб підтримати широкий спектр ініціатив, Київстар збільшив фонд фінансування програми з 800 000 до 1 500 000 гривень.

«Я, як колишній учитель, не міг відмовити викладачам зі всієї України, які прагнуть змінити підхід до навчання дітей. Ми вибрали проекти з різних населених пунктів, адже зараз можливо робити реально цікаві речі не тільки у великих містах, а всюди, де є інтернет і натхнення», — коментує президент Київстар Петро Чернишов.

Одним із проектів, який підтримає Київстар, став «Експериментальний майданчик АРД» (активний, розумний дослідник), автори якого — педагоги школи № 6 у Дружківці (Донецька область), що розташована в зоні АТО. Мета проекту — розвиток техніко-творчих здібностей школярів і популяризація науки як професії. Спеціальна методологія занять дозволить талановитим учням оволодіти новими навичками роботи з комп’ютерними програмами для підготування різних проектів, таких як створення 3D-моделі школи майбутнього або створення інтерактивних навчальних програм. Програма також передбачає підготування учнів старших класів до участі в міжнародних конкурсах науково-технічної творчості школярів.

«Учитель — творча професія. У багатьох з нас є практичні ідеї, які могли б сприяти виведенню навчального процесу на сучасний рівень. Тому щиро дякуємо ініціаторам такого конкурсу — завдяки вашій підтримці буде реалізовано багато корисних проектів для школярів і вони обов’язково принесуть свій результат», — каже Анжела Руднєва, вчитель математики та інформатики дружківської школи № 6, керівник проекту «Експериментальний майданчик АРД».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі