Київстар у 2-му кварталі 2017: удвічі більше трафіку, зменшення відтоку, вище ARPU

Київстар у 2-му кварталі 2017: удвічі більше трафіку, зменшення відтоку, вище ARPU
Кількість абонентів мобільного зв’язку у другому кварталі 2017 року збільшилася на 2,8% — до 26,1 млн завдяки зростанню загальної кількості підключень і зменшенню відтоку, а середній дохід у розрахунку на абонента (ARPU) збільшився на 8,5% — до 48 грн.

Середнє споживання мобільного дата трафіку на абонента в другому кварталі 2017 року зросло більше ніж удвічі порівняно з тим самим кварталом минулого року. Як результат доходи від послуги мобільного інтернету зросли на 71,6%, що вплинуло на загальний ріст доходів компанії. Так, у 2-му кварталі 2017 доходи компанії збільшились на 10% у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

Дохід від послуг фіксованого зв’язку збільшився на 5,9% — до 277 млн грн завдяки послузі широкосмугового фіксованого інтернету («Домашній Інтернет»), темпи росту якої перевищують ринковий тренд. Кількість клієнтів фіксованого широкосмугового інтернету залишається стабільною і нараховує 0,8 млн абонентів. При цьому середній дохід від абонента фіксованого широкосмугового Інтернету збільшився на 11,5% до 69 грн.

У другому кварталі 2017 року показник EBITDA збільшився на 13,7% — до 2,3 млрд гривень, а маржа EBITDA склала 56,8%. Це зумовлено ростом доходів й зменшенням витрат на міжоператорські з’єднання.

Капітальні витрати в 2-му кварталі 2017 р. склали 705 млн грн. Більшість витрат спрямовано на будівництво і розвиток мережі 3G, а також модернізацію інфраструктури. Так, мережа Київстар працює на базі рішення Single RAN (єдиний радіодоступ), що дає можливість підтримувати послуги різних стандартів, у тому числі 3G і 4G. На сьогодні модернізовано вже 92% радіомережі Київстар. У другому кварталі 2017 року Київстар далі розгортав свою 3G-мережу, збільшивши охоплення по населенню з 48% до 69% (у порівнянні з аналогічним періодом минулого року)

Київстар залишається лідером телеком ринку за сумами сплачених податків до державного бюджету. Зокрема, в 2 кварталі 2017 загальна сума податків та відрахувань компанії склала 1,1 млрд грн, а за перше півріччя Київстар сплатив до державної скарбниці 2,1 млрд грн.

«Нам є чим пишатися – абонентів стало більше, вони активно використовують 3G і рекомендують Київстар. Я їм дуже вдячний і хочу сказати, що ми продовжимо розвивати інноваційні сервіси, запускати нові продукти і радувати улюблених клієнтів якістю зв’язку», - сказав Петро Чернишов, президент Київстар.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі