Клієнти Ощадбанку скористались державними гарантіями на понад 360 мільйонів гривень

Клієнти Ощадбанку скористались державними гарантіями на понад 360 мільйонів гривень
Тільки за два місяці 2021 року Ощадбанк видав бізнес-клієнтам понад 800 млн грн кредитів під забезпечення державною гарантією на портфельній основі. Загальна сума державних гарантій за ними становить понад 360 мільйонів гривень. Такі кредити отримали близько 300 клієнтів мікро-, малого та середнього бізнесу.

Надання державної підтримки у формі державної гарантії розширило доступ до фінансування, зокрема суб’єктам мікро- та малого підприємництва, адже середня сума кредиту становить 3 млн грн. Цей механізм дав їм можливість отримати фінансування за мінімальної застави.

Ощадбанк розпочав кредитування з використанням державних гарантій на портфельній основі наприкінці лютого поточного року. За цей період банк отримав 643 заявки на фінансування. З них позитивно розглянуто вже 346 заявок, ще 216 – на розгляді. Банк продовжує отримувати запити на кредитування від компаній різного спрямування: агропромислових фірм, переробних, виробничих та торговельних підприємств.

Нагадуємо, Ощадбанк отримав найбільшу суму державної гарантії серед усіх банків – 1 млрд грн.

Програма кредитування за державними гарантіями на портфельній основі передбачає значно зменшені вимоги до забезпечення за кредитом, оскільки така гарантія може забезпечувати до 70% суми кредиту. Решту фінансування позичальник забезпечує власним рухомим чи нерухомим майном. Кредити на суму до 3 млн грн можуть надаватись тільки під державну гарантію, без іншого додаткового забезпечення. Отримати кредити за цією програмою можуть суб’єкти господарювання з річним чистим доходом (виручкою) від реалізації до 50 млн євро або кількістю працівників до 250 осіб. Максимальна сума кредиту – 100 млн грн.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі