Компанія АББ допомагає колективу фабрики з виробництва продуктів з вівса підвищити продуктивність у більш ніж десять разів

Компанія АББ допомагає колективу фабрики з виробництва продуктів з вівса підвищити продуктивність у більш ніж десять разів
Світовий постачальник продуктів та рішень, компанія Tate & Lyle, модернізував свій завод з обробки вівса у Швеції за допомогою технологій АББ

Коли у 2013 році компанія Tate & Lyle PLC придбала Biovelop, шведського виробника продуктів на основі вівса, вона модернізувала та розширила фабрику в місті Кімстад у Швеції, встановивши частотні перетворювачі, двигуни, шафи керування двигунами та позиціонери клапанів від АББ. У 2016 році компанія відзначила зростання продуктивності і, з наближенням першої річниці реконструкції фабрики, досягнуті результати важко ігнорувати.

Світовий ринок спеціальних харчових продуктів, включаючи продукти для здоров’я, є високим і продовжує зростати, з річним обсягом продажів 51 млрд. дол. США та зростанням на 4-5% щороку. Продукти з вівса посідають значне місце в цьому тренді, оскільки вони дають важливі харчові та функціональні переваги. Зокрема, овес містить бета-глюкан, розчинні волокна, які, як доведено, знижують рівень холестерину та зменшують післяопераційну глікемічну реакцію. Ці твердження схвалені Європейським агентством з безпеки харчових продуктів (EFSA). Саме ці властивості зерна зробили цей сектор привабливим для компанії Tate & Lyle, коли вона прийняла рішення про диверсифікацію свого портфелю.

«Ми побачили зростання продуктивності у більше ніж десять разів з тією самою кількістю операторів на зміні, ніж 4 роки тому, – зазначила Аніка Вернеман, керівник заводу Tate & Lyle. – Це величезна зміна за такий короткий час, і це означає, що ми перешли від підприємства низького рівня до такого, що може постачати високоякісну продукцію нашим клієнтам по всьому світу».

Технології автоматизації управляють критично важливим обладнанням з обробки харчових продуктів, включаючи насоси та декантери, а також вантажно-розвантажувальним обладнанням, яке використовується для транспортування сухих продуктів харчування. Компанія АББ поставила обладнання для автоматизації, включаючи 85 частотних перетворювачів (VSD) з різними рівнями потужності від 0,37 кВт до 55 кВт, а також свою лінійку шаф керування двигунами MNS 3.0 та двигунів низької напруги. АББ також поставила 44 цифрових електричних пневматичних позиціонера TZID-C з протоколом Hart для регулюючих клапанів.

«Нам був потрібен процес, який був би повністю автоматизованим і міг працювати 24 години на добу, 7 днів на тиждень, цілий рік без зупинки», – додала Вернеман.

Це означало створення системи, яка дозволяла б інженерам компанії Tate & Lyle здійснювати цифрові взаємодії з системою, запускати (вмикати) обладнання та діагностувати відхилення чи зупинку виробничого процесу з будь-якої точки світу. Це б не тільки допомогло забезпечити стабільність виробництва, але й також знизило загальні експлуатаційні витрати, дозволяючи персоналу управляти процесами, не будучи фізично присутніми на кожному об’єкті.

Така інтерактивність стала можливою завдяки залученню АББ до дистанційного моніторингу та гнучкості промислової шини fieldbus у приводах (fieldbus – це тип комп’ютеризованого управління мережею).

«Мені подобається, що АББ розробила обладнання так, що шина fieldbus, яка управляє пристроєм, відділена від шини fieldbus, що використовується для управління активами, – зазначив Лео Дейкстра, керівник групи з енергозабезпечення та управління компанії Tate & Lyle в Європі. – Це забезпечує мені можливість робити будь-які зміни в конфігурації обладнання, не ризикуючи, що вся мережа вийде з ладу».

В компанії Tate & Lyle надають велике значення не тільки тому, що роблять, але й тому, як саме вони це роблять. «Ми постійно працюємо над зниженням впливу наших операцій на екологію», – зазначив Дейкстра. АББ мала всі можливості, щоб допомогти в цьому, оскільки компанія розробила асортимент обладнання та рішень, які підвищують промислову енергоефективність.

«Тільки на наших насосних пристроях ми використовуємо на 50% менше енергії завдяки частотним перетворювачам. І ці системи працюють безперервно протягом останніх двох років без жодної зупинки, – додав Дейкстра. – Більше того, АББ поставила обладнання настільки швидко, що ми мали перший частотний перетворювач вже за кілька днів».
Незважаючи на те, що найближча станція тех. підтримки АББ знаходиться всього лише в 10 хвилинах їзди від фабрики Kimstad, гнучкість шини fieldbus в приводах дозволяє компанії Tate & Lyle покладатися на власних співробітників, щоб дистанційно управляти обладнанням АББ.

«Наша робота з компанією Tate & Lyle ілюструє переваги дигіталізації, яка може забезпечити величезну продуктивність та результативність від існуючих виробничих потужностей, – зазначив Петтер Холлерц регіональний менеджер з продажів компанії АББ. – Це також показує, як багато можна досягти завдяки командній роботі, оскільки ми працювали над цим проектом разом, як справжні партнери».

Компанія Tate & Lyle – це британський світовий постачальник продуктів та рішень для харчової промисловості, виробництва напоїв та ін., яка працює в більше ніж 30 місцях по всьому світу. Великий асортимент її продуктів та рішень допомагає збагатити продукти клітковиною, знизити кількість цукру, калорій та жиру, а також поліпшити текстуру, не шкодячи смаку


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі